Interview met Tobacco Flavoured Kisses: Succes voor Yellow Nail EP

Ook met de heren van TFK hadden we een interview op de valreep van 2018. Met hun EP en als artiest gooide ze hogen ogen in de FTM Top Charts afgelopen jaar.

Wie zijn Tobacco Flavoured Kisses?

Vijf lichtelijk gestoorde gasten uit Amsterdam met een passie voor muziek. Opgericht door singer/songwriter Bickel Krabbé en multi-instrumentalist Tiam Soria, staat de band na een paar bezettingswisselingen nu als een huis. De bandleden hebben allemaal hun eigen invloeden die varieren van psychedelische pop tot klassieke rock en grunge maar alles komt samen in de rauwe, catchy poprock die TFK speelt.

Yellow Nail EP

Onze debuut EP, opgenomen voordat Leon en Jim, de gitaristen erbij kwamen en toen het gitaarspel nog werd gedaan door Bram Otto, die de band heeft verlaten en Bickel, die zich nu vooral richt op zang. De EP bestaat uit nummers die geschreven zijn door Bickel tijdens zijn tijd op de middelbare school. De nummers die erop staan zijn ook het begin van zijn muzikale ontwikkeling en hij heeft ze gebruikt om getalenteerde muzikanten te overtuigen om erbij te komen (waarvan Tiam, de bassist, de eerste was). Het album

is geinspireerd door; The Beatles, The Arctic Monkeys, The Strokes en Nirvana.

Wat was het absolute hoogtepunt van 2018?

Onze eerste show, het Vuurkorvenfest met Jim en Leon. We speelden strak, de zaal ging los en onze nieuwe nummers deden het goed bij het publiek.

Als jullie even niet bezig zijn met muziek, wat doen jullie dan?

Meestal toch bezig zijn met muziek. En we mogen graag een biertje pakken samen en het Amsterdamse nachtleven induiken. Wij schuwen de karaokebars niet en zijn ook gek op het halen van turkse pizza met döner.

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Dat zal per bandlid verschillen. Wij hebben nogal oorlog gehad over deze vraag haha. Daarom noemen we drie bandjes. The Arctic Monkeys, vanwege hun fantastische nieuwe album “Tranquility Base Hotel & Casino”, MGMT vanwege hun even fantastische release, “Little Dark Age” en Pearl Jam vanwege het onvergetelijke optreden wat Bickel, Tiam en Thomas in 2018 op Rock Werchter hebben mee kunnen maken.

Wat zouden jullie in 2019 willen bereiken?

Wereld internationale roem, biljoenen op onze rekening en een leger modellen die ons aanbidden. Maar als we wat realistischer moeten zijn, zouden we graag weer de studio induiken om onze eerste grote LP uit te brengen. Het materiaal is er al voor geschreven.

Verdere plannen voor de toekomst?

Zo veel mogelijk optreden! Albums opnemen. In de Top 2000 komen. Onder politiebegeleiding het pand moeten verlaten. Hopen dat niemand overlijdt aan een overdosis. Rechtszaken voeren over royalty’s. Op afscheidstour gaan en dan drie jaar later toch weer gaan optreden. Ruzie krijgen met Taylor Swift, want dat is blijkbaar in tegenwoordig. Geboycot worden door radiozenders omdat de teksten te grof zijn.

Wat is absoluut iets wat we niet weten en jullie nu toch kwijt zouden willen?

Wij hebben een tuinkabouter genaamd Bernhard die bij elk optreden (en zelfs in de muziekvideo die we volgend jaar uitbrengen) te zien is. Hij is namelijk verantwoordelijk voor backing vocals en houd het moraal hoog met zijn goede humeur.

Zouden jullie wat over jullie ontdekking voor FTM Top Music willen vertellen?

Ontzettend dankbaar voor het werk van FTM! Motiverend om gewonnen te hebben. Kusjes van TFK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.