Interview met Shaemless: EP III was een hit!

Vandaag een interview met Shaemless. Scoorde een nummer 1 met Swiss Kiss en de 3e EP.

Wie is Shaemless?

Shaemless is een band bestaande uit 4 jongemannen met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. De band is lang geleden ontstaan, tijdens de basisschooltijd al. Daar speelden 3 van de 4 huidige leden al vaak samen. Later werd het officieel een band. Degene die er het laatst bijkwam is ook altijd al een bekende geweest. Nu zien we een bevriende en hechte band.

 

Kunnen jullie wat vertellen over het album Shaemless III en natuurlijk de single Swiss Kiss?

In Shaemless III zien we het eerste werk met de huidige bezettting. De eerste jams werden uitgewerkt tot volwaardige nummers. We hebben het redelijk snel geschreven allemaal. De uitkomst is een EP die recht toe recht aan is, lekker rauw en hard. Voordat we de studio in gingen voor de opnames, hadden we nog een open reptitie gepland. Mensen konden langskomen en wij zouden ons materiaal laten horen. Op die manier kregen we feedback op de nummers die we later verwerkten om nog even extra de puntjes op de i te zetten.

 

De single Swiss Kiss was als eerste het meest af. Het nummer, dat ontstaan is op de zolderkamer van Cyril (Drummer), had al meteen een goede drive met veel punch en een swingend refrein. Die afwisseling vonden wij meteen al heel lekker. Daan’s zanglijn en tekst in het refrein werken als een tierelier. Hij zingt over een gebeurtenis tijdens het uitgaan waar hij een leuke zwitserse dame ziet. Zij gaf hem helaas alleen wat geld in plaats van een kus.

 

 

Wat was het absolute hoogtepunt van 2018?

 

De EP releaseshow in een uitverkocht Merleyn was sowieso wel een hoogtepunt. Met al onze vrienden, familie, kennisen, maar ook veel onbekenden zijn we die avond goed uit ons dak gegaan. De show stond als een huis, we waren fit, het ging goed en het publiek ging lekker los. Dat is alles wat je wilt op zo’n avond. Misschien nog wel vetter was de eerste editite van “Schaamteloze Nachten”. Een garage/punk feest dat we zelf hebben opgezet en georganiseerd in de Brebl. Het was in het begin best wel spannend of er genoeg publiek zou zijn en of mensen het tof zouden vinden, maar het oversteeg onze verwachtingen. Het was een super gaaf en druk feest met 4 verschillende bandjes, een live expose en een DJ later op de avond. De mensen die er waren vonden het een te gekke avond, ook mensen die normaal niet naar deze muziek zouden luisteren. Dit hoorden we ook al tijdens de releaseshow in Merleyn.

 

 

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doe jullie dan?

 

Drie van ons zijn druk bezig met studeren en een van ons werkt in de horeca in Nijmegen. We wonen ook een beetje uit elkaar, de een in Amsterdam, twee in Wageningen en één in Nijmegen. Gelukkig zijn we alle vier in de weekenden in Nijmegen om lekker te repeteren en verder te werken, of voor een klein biertje zo nu en dan.

 

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

 

Op deze vraag is maar één antwoord mogelijk: de Deense punkband Iceage. Dit is een band die wij allemaal regelmatig luisteren, ook afzonderlijk van elkaar. In de auto naar de repetitie staat het vaak op. Ze zijn een bron van inspiratie voor ons. Het ligt helemaal in ons straatje qua stijl en vuigheid.

 

Wat zouden jullie in 2019 willen bereiken?

 

We zitten te denken om deze zomer een kleine zelfgeorganiseerde tour door België en Duitsland te doen. We moeten nog kijken of het gaat lukken, maar het is wel een gaaf doel voor 2019.

Verdere plannen voor de toekomst?

 

We zijn druk bezig met nieuwe nummers schrijven. Binnenkort duiken we een weekend de studio in om de eerste singles op te nemen. Later in het jaar gaan we nog meer opnemen voor een volgende plaat. De muziek zal weer een stukje anders zijn dan Shaemless III. Maar reken er maar op dat dat nog even gaat duren ;).

 

Wat is absoluut iets wat we niet weten en jullie nu toch kwijt zou willen?

Over het algemeen leeft Cyril op pannenkoeken en 3 uur slaap.

 

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie wat over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

 

Het is super fijn dat FTM ons ontdekt heeft. Hierdoor komen we regelmatig in posts van FTM. Dat is een teken van waardering voor wat we doen. Het zorgt voor een stukje publiciteit, wat heel fijn is. Zo zien mensen die ons niet volgen ook waar we mee bezig zijn. Wij ervaren het als zeer positief!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.