Interview met Smoking Alaska: Twee #1 hits in de FTM Top 100

Smoking Alaska gaat al heel wat jaren mee bij FTM Top Music. Vorig jaar hadden ze met ‘Into Motion’ de beste track van 2018, dit jaar hadden ze hits met ‘Allegory of the Cave’ en ‘Through the Blue’. Het is een band waar we van houden. We spraken natuurlijk ook met de jongens van Smoking Alaska.

Kunnen jullie wat vertellen over de tracks?

‘Allegory of the Cave’ en ‘Through the Blue’ houden beide een zelfde thema vast. De teksten gaan over uit je comfort stappen en een nieuwe omgeving ingaan. Ik denk dat veel mensen het gevoel van vast komen te zitten in een vast patroon kunnen herkennen. ‘Allegory of the Cave’ omschrijft dit gevoel en ‘Through the Blue’ deelt de ervaring van een grote stap nemen om uit zo’n patroon te komen.

Wat was het hoogtepunt van 2018?

2018 heeft voor Smoking Alaska veel hoogtepunten gekend. Het releasen van ons eigen gemaakte clip voor de single ‘Through the Blue’ na maanden werk was zeker een hoogtepunt. Ook het optreden in Paradiso en het Winnen van de Amphion Open Competitie waren mooie ervaringen.

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doe jullie dan?

Ieder van ons heeft een werk/studie los van muziek en daar gaat het meeste van onze tijd naartoe. Wiebe studeert Kunstmatige Intilligentie, Thijs studeert Ergotherapie, Frank studeert Journalistiek en Alex werkt als cameraman/video-editor.

Waar willen jullie nog een keertje optreden?

Er zijn nog plekken die we nog niet van ons lijstje hebben kunnen afstrepen in Gelderland waaronder bijvoorbeeld de Zwarte Cross. Daarnaast hopen we vooral op grotere festivals te kunnen staan. Down the Rabbit Hole is een naam die vaak genoemd wordt wanneer we het over ons toekomstbeeld hebben omdat het een persoonlijke favoriet is.

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Ieder van ons heeft zijn eigen voorkeuren maar in het algemeen denk ik dat Nothing but Thieves het vaakst genoemd is in 2018. Het is een goede relatief nieuwe band die enigzins vergelijkbare muziek maakt, iets wat we niet heel vaak zien en daarom extra interessant is voor ons.

Wat zijn de plannen voor 2019? 

‘Through the Blue’ en ‘Allegory of the Cave’ zijn niet de enige nummers die we hebben opgenomen in 2018. We houden het nog spannend maar richting het begin van 2019 komen we met meer nieuws!

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie wat over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

FTM Top Music was er al bij vanaf het absolute begin. Als er iemand (naast onze families/vrienden) is die onze ontwikkeling goed heeft mee gemaakt dan is het Henry wel. We zijn hem dankbaar voor alle tijd die hij voor ons heeft uitgetrokken en voor de publiciteit die hij ons heeft gegeven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.