Interview met Bon Sjef & Phill Ballins: Move een Beetje

 

Ook met de heren Bon Sjef en Phill Ballins spraken we over het succes van het album Move een Beetje?

Wie zijn Bon Sjef & Phill Ballins?

Wij zien onszelf als autonoom artiesten. Allebei in onze eigen vorm en toch gepast.

Wij zijn elkaar op een onverwacht moment in het leven tegen gekomen en kwamen er al snel achter dat onze ideeën en kwaliteiten met elkaar vermenigvuldigt konden worden. Muziek, kunst, video en performance. Als het gaat om vanuit het niets, iets te creëren weten wij wat ons te doen staat. Ook kwamen we er al snel achter dat onze ideeën niet in één hokje te plaatsen zijn, wat de band alleen maar versterkt heeft. Het recept voor de juiste formule was snel uitgedokterd.

Kunnen jullie wat vertellen over het album?

Onze EP draagt de naam: “Move een Beetje”. Letterlijk staat dit voor bewegen, dansen, want daar is het een plaat voor. Maar heeft ook nog een tweetal dieper liggende betekenissen. Het staat symbool voor het openbreken van de scène; move een beetje! Wij vinden het belangrijk dat er genoeg ruimte is op creatief vlak voor nieuwe ervaringen en uitingen. Ook staat voor ons zélf de betekenis centraal dat je pas echt dingen in beweging brengt als je zelf beweegt. Alléén praten brengt niets teweeg.

Daarnaast is het album volledig in eigen beheer uitgebracht. De insteek was namelijk vanaf het begin om alles onafhankelijk te kunnen doen. In een eigen gebouwde studio en met een bewust samengestelde groep karakters. De opnames, videoclips en zélfs de artwork van de plaat komen van eigen hand.

Wat was het hoogtepunt van 2018?

We hadden in 2018 één groot doel, of eigenlijk waren het er twee; Het uitbrengen van onze debuut EP en een uitverkochte releaseparty. Dit is ons beide, mede namens WOLFF MNGMT gelukt.

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doe jullie dan?

Hoe bedoel je vrije tijd?

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Phill Ballins: Joyner Lucas, dit komt door het gehele plaatje. De keuze van zijn video’s, hoe het onderwerp in beeld is gebracht en de statements die hij inneemt qua lyrics en het samenspel tussen de twee.

En ken je ELVILIA al? Een allround artiest weet op veel verschillende frequenties de juiste snaar te raken. Zo ook ELVILIA. Check it!

Bon Sjef: Gewoon boef man.

Wat zouden jullie in 2019 willen bereiken?

Dat we de breedte van ons geluid ook willen pakken in de breedte qua publiek.

Verdere plannen voor de toekomst?

Gourmetten met kerst en naar Duinrell … ps. er komt een single aan in februari. Dus follow onze artist page op Spotify (of houdt FTM in februari extra in de gaten)

Wat is absoluut iets wat we niet weten en jullie nu toch kwijt zou willen?

Jullie hebben ons al met meerdere artiesten op het podium kunnen zien, maar die formatie gaat in 2019 super Saiyan-mode… We komen met Bon Sjef & Phill Ballins KOLLECTIVE.

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

Het is inspirerend dat FTM (Henry) op een onafhankelijke wijze een platform genereert voor artiesten die op deze manier een breder podium krijgen. Deze aandacht zouden zij anders misschien nooit krijgen. Door de liefde en de moeite die hij hierin steekt komt er zoveel positieve respons, mede op onze muziek. Blessed to have FTM topmusic in the scène!

Bedankt voor de nominatie en de tijd die je erin steekt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.