Interview met Snow Coats: Debuutalbum weken op #1

FTM Top Music sprak met Daan van Snow Coats. Over hun debuutalbum, Popronde en de plannen voor 2019.

Kunnen jullie wat vertellen over de So Sincere?

We schreven So Sincere in de zomer van 2017, vlak voordat we naar Frankrijk gingen voor 2 optredens. 1 van die optredens zou op een surf festival zijn. Het leek ons daarom leuk om een nummer te schrijven met een beetje een zomerse beach vibe die goed bij de sfeer van het festival zou passen. Precies een jaar later (juni 2018) hebben we So Sincere als single uit gegeven. Het was leuk om te merken dat So Sincere goed werd ontvangen bij onze fans en het is ons ook goed gelukt om die zomerse vibe te creëren want So Sincere werd direct geplaatst in een aantal grote Summer 2018 en Surf playlists op Spotify!

 

Het album kwam in september uit, sindsdien staat het hoog in de FTM Top Charts, staan wat fijne tracks op. Wat is jullie persoonlijke favoriet van het album?

Het is moeilijk om te zeggen wat onze persoonlijke favoriet is omdat we aan alle tracks hard hebben gewerkt om het zo veel mogelijk naar onze wens te maken. Maar als we dan toch 1 favoriet moeten kiezen dan zouden we twijfelen tussen Seventeen en Years in a Row omdat bij beide nummers het opname proces heel organisch verliep, we hadden bij die tracks vooraf al een goed idee hoe ze uiteindelijk moesten klinken maar het eindresultaat is eigenlijk nog leuker en mooier geworden dan dat we hadden gehoopt. Als ik die 2 tracks terug luister krijg ik altijd een extra trots gevoel!

Wat was het hoogtepunt van 2018?

Ons hoogtepunt van het jaar is uiteraard de album release avond in Luxor Live. We hadden al erg lang uitgekeken naar die avond en we waren zo blij toen we zagen dat de zaal helemaal vol stond! We hadden als band al redelijk vaak op getreden maar je gaat met een heel andere gevoel het podium op als je weet dat er meer dan 120 mensen speciaal voor jou een kaartje hebben gekocht, dat is wel heel speciaal!

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doe jullie dan?

We studeren alle vier op dit moment, Frank is dit jaar begonnen met zijn studie Journalistiek in Tilburg, Anouk studeert Music Composer, Joost studeert Audio Engineer en ik (Daan) studeer Music Management. Dit doen wij drieën in Amsterdam. Eigenlijk zijn we tijdens onze studie-uren alsnog bezig met muziek.

Waar willen jullie nog een keertje optreden?

Een droom van ons blijft toch om op Lowlands Festival te spelen, we gaan daar zelf al jaren heen als bezoeker. Om Snow Coats ooit in het programma boekje te zien staan zou echt heel erg gaaf zijn!

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Lord Huron heeft dit jaar een prachtig album uit gegeven, we hebben ze twee keer zien spelen en dat was wel echt magisch!

Onder de Nederlandse artiesten is onze favoriet toch wel Donna Blue. Toen we ze voor het eerst zagen spelen werden we direct enthousiast. Daarna hebben we ze vaak zien spelen tijdens de Popronde en nu heb ik hun 7 inch single in mijn platenkast. Ik denk dat Donna Blue nog heel ver gaat komen!

Wat zijn de plannen voor 2019?

We zijn nu al druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers, we willen in het voorjaar nieuwe singles gaan uitgeven. We gaan ook wat optredens in het buitenland doen en hopelijk spelen we op wat leuke festivals in Nederland!

Wat is absoluut iets wat we niet weten en jullie nu toch kwijt zou willen?

We merkte in voorgaande jaren sommige bands die een goede Popronde tour hebben gedaan vlak daarna stoppen, We hebben het er wel eens onderling over dat we het zo ongelofelijk vinden dat juist de bands met een succesvolle Popronde niet de motivatie hebben om door te gaan, wij hebben ontzettend genoten van de Popronde, het had van ons niet lang genoeg kunnen duren! Zo leuk, misschien melden we ons wel weer aan voor 2019!

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie/Zou je wat over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

We waarderen het heel erg dat onze liedjes zo goed worden op gepakt door FTM Top Music, die exposure doet je erg goed als band en daar zijn we blij mee!

Advertenties

One thought on “Interview met Snow Coats: Debuutalbum weken op #1”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.