Interview met Ten Years Today: Debuutalbum en 2 nummer 1 Hits

Ze scoorde met Do Ya en Conflicted een nummer 1 in de FTM Top 100, debuutalbum kwam uit en stond wekenlang op nummer 1. We spraken de jongens al eens eerder dit jaar in Amsterdam. Nu opnieuw over 2018. Binnenkort hoog in de jaarlijsten van FTM Top Music Charts!

Kunnen jullie wat vertellen over de tracks Do Ya en Conflicted?

Dit zijn twee singles die we voorafgaand aan het album hebben uitgebracht. Do Do Ya is voor ons een heerlijk nummer om te spelen, het heeft een hoog tempo en een hoog ‘wij tegen de rest van de wereld’ gehalte.

Conflicted is een totaal ander nummer, veel persoonlijker. Dit nummer gaat over hoe je je op deze wereld met miljarden mensen toch nog heel alleen kan voelen.

Het album kwam in september uit, sindsdien staat het hoog in de FTM Top Charts, staan wat fijne tracks op. Wat is jullie persoonlijke favoriet van het album?

Dit verschilt per persoon… Simon is helemaal gek van This Is What We’ve Got So Let’s Live With It. Floris zijn favoriet is If I Were Me (niet gek met zo’n gitaarsolo) en Mathijs houdt van Question Mark. Als we live spelen zie je de energie ook omhoog gaan als we een van deze songs spelen haha!

Wat was het hoogtepunt van 2018?

2018 is het beste jaar in het bestaan van de band geweest, één groot hoogtepunt! Meer dan 30 shows, een plaat uitbrengen, mainstage bevrijdingsfestival, Eurosonic. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, echt een prachtig jaar! Het hoogtepunt is denk ik dat alle mensen om ons heen het ook zo hard supporten..

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doe jullie dan?

Dit komt niet vaak voor, maar als het voorkomt dan is Simon aan het werk in een fabriek, Mathijs aan het knuffelen met zijn kat Ollie en Floris probeert af en toe zijn huis een beetje op te ruimen. Maar vooral muziek!

Waar willen jullie nog een keertje optreden?

We zouden altijd nog wel een keer voor Willem-Alexander willen optreden.

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Dat is een lastige, er zijn zo veel goede artiesten. Altijd als we naar optredens rijden laten we elkaar nieuwe muziek horen, en we komen altijd vanuit Groningen het hele land door dus genoeg tijd om muziek te luisteren! Persoonlijk ben ik dit jaar enorm fan geworden van the Growlers. Maar ook artiesten als Yungblud vinden we erg leuk.

Wat zijn de plannen voor 2019?

Een hele grote verandering.. Wacht maar af!

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie/Zou je wat over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

Voor ons betekent dit dat we elke week support krijgen van FTM en daar heel heel heel erg blij mee zijn! Op een gegeven moment zagen we dat we in een van de charts stonden en sinds het album uit is hebben we als ik het goed heb een paar week op #1 gestaan, daar zijn we dankbaar voor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.