Nighthawker brengt 2e EP uit: Fijne Rocksongs!

Nighthawker is een nieuwe Limburgse band. Moe van de commerciële inslag van de hedendaagse popmuziek, vonden deze vier elkaar in de passie om zaken op de ouderwetse manier te doen. Zaken zoals gelikte producties, songlengtes met het oog op radiovriendelijkheid of een focus op marketingtechnieken staan niet op de checklist. Het doel is simpelweg om hart en ziel in de songs, optredens en opnames te stoppen.

Van kleinere songs met focus op het lied, tot het stevigere rockwerk en invloeden van uiteenlopende genres. Een rockband met soms een pop-inslag die een beetje riekt naar retro, maar niet teveel. Fleetwood Mac meets Led Zeppelin, een vlotte omschrijving die net zo ambitieus als kort door de bocht is. Nighthawker is vooral Nighthawker, een eigenzinnige band met twee vrouwen en twee mannen, met de ambitie om haar muziek zoveel mogelijk ten gehore te brengen.

Qua samenstelling bestaat de band, opgericht in april 2018, dan ook uit een viertal (jonge) oudgedienden, die al langer meedraaien in het muziekcircuit: Kiki Beemer (o.a. Crazy Cult Roadshow, Cherry Darling, Jick Munro en INFA), Steven van der Vegt (o.a. Cherry Darling, Crazy Cult Roadshow en Reckless Pilots), Gwen Ummels (o.a. Hunting Robin en Indicolite) en Brandon Spies (o.a. The Quartermen en Bockryder).

Nadat de Zuid-Limburgse band afgelopen zomer haar debuut uitbracht onder de noemer Escape The Hornets’ Nest (Side One), kwam de band op 30 november de wederhelft van dit tweeluik uit, met de voor de hand liggende subtitel “Side Two“.

De keuze om twee EP’s op deze wijze uit te brengen was een bewuste: de band had sinds haar ontstaan in april van dit jaar al snel een achttal nummers geschreven, maar vond het wat te ambitieus om zo snel een album uit te brengen. Met een grote voorliefde voor muziek uit een tijdperk waarin vinyl nog de voornaamste drager was, besloot de band om voorlopig EP’s uit te brengen in setjes van twee, die beide één kantje van het totaalverhaal vertellen.

De tweede EP werd eind november FTM Top Album van de week en bevat dus 4 songs.

“Inferno” knalt er ook direct in. Stevige gitaren en drums horen we bij deze damn fijne track. “Sweet Sinner” is een uptempo track, je hoort zeker weer de fijne gitaren, maar met een flinke melodielijn die je een zomers gevoel geven.

“The Runaway” start alsof je op de snelweg aan het rijden bent. Misschien wel omdat de track gaat over wegrennen en verstoppen.

“Wait” sluit deze EP met een rustige track. Even wachten mensen, want luister ook even deel 1 van Escape The Hornets’ Nest die Nighthawker uitbracht.

Sinds het uitbrengen van de eerste EP speelde de band o.a. op het showcasefestival DVERS in Sittard en speelden ze in de voorrondes van de Limburgse bandwedstrijd Nu of Nooit, waar ze de prijs van ‘boeking van de avond’ wonnen. De tweede EP gaat meteen gepaard met een nieuwe single en bijbehorende videoclip van het nummer “Wait”, welke op 22 november werd uitgebracht en op o.a. Youtube te vinden is. Dit jaar zal de band nog te zien zijn tijdens In Toom Festival in Limbricht op 15 december.

NIGHTHAWKER IS: Kiki Beemer – Drums, zang, akoestische gitaar | Steven van der Vegt – Gitaar, zang | Gwen Ummels – Gitaar | Brandon Spies – Bas, toetsen, achtergrondzang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.