Interview met Jelle Verse: Debuutplaat Lil Verse in de Top 10

Het is de hoogste tijd, terugblikken met de artiesten natuurlijk van afgelopen jaar. Debuutplaat werd een Top 10 album. Jelle Verse bracht 2018 zijn debuutplaat. Dank aan Jelle.

Wie is Jelle Verse?

Jelle Verse is een muzikant die de muziek die hij maakt dichtbij zichzelf houdt. Ik maak heel veel muziek en vindt het heel tof om creatiever met projecten om te gaan. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik het probeer breder te trekken dan alleen een zo goed mogelijk liedje maken. Bij het album ‘Lil Verse’ heb ik bijvoorbeeld alles naar de wedergeboorte van de kleine Verse getrokken. Zo was de releaseparty de kraamvisite en kwam de invite in de vorm van een geboortekaartje.


Kunnen je wat vertellen over het album?

Lil Verse is mijn tweede album na Crelatief in 2017. Het kwam uit op 5 oktober, drie dagen na mijn 21e verjaardag. 21 betekent in alles officieel volwassen, vandaar dat ik het tof vond om juist rond die datum een soort terugblik op mijn jeugd uit te brengen. Dat is dan ook voornamelijk waar het album over gaat. Dat wordt met name heel duidelijk op ‘Eigen Vader/Solo’ en ‘Reservaat’.

Wat was het absolute hoogtepunt van 2018?

Naast de albumrelease heb ik samen met mijn gitarist Kristian van der Heijden een hele toffe zomertour mogen doen langs festivals als Mundial, Theaterfestival Boulevard en zo nog veel meer. Verder staat de winst bij Popsport hoog op het lijstje van hoogtepunten. De dag van de albumrelease, met shows bij Club Hub op NPO3 en de releaseparty in Tilburg ’s avonds, was denk ik het absolute hoogtepunt.

Als je even niet bezig bent muziek, wat doe je dan?

Het klinkt cliché, maar mijn hoofd stopt nooit met denken over hoe ik Verse beter kan maken. De ene keer beperkt die gedachtegang zich tot liedjes en tekst, de andere keer weer wat meer commercieel of marketingtechnisch, maar ik ben altijd bezig met dat.

Wat is je favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Qua hits en cijfers in hiphop kan je dit jaar niet om Frenna heen. Wat die man heeft gepresteerd is oprecht abnormaal. Verder ben ik zelf heel erg gecharmeerd van de eigenheid van Ares, die met ‘Alice’ echt een masterpiece heeft gedropt. Qua liveshow heeft in 2018 J. Cole iedereen eventjes op zijn plek gezet tijdens WOO HAH.

Wat zou je in 2019 willen bereiken?

De zomertour die we hebben gedaan dit jaar zou ik heel graag naar een hoger level tillen in 2019. Ik merk aan mezelf dat ik op het podium vaak nog meer thuis ben dan in de studio, en daarnaast leent mijn muziek zich goed voor extra live-elementen, vind ik zelf. Verder wil ik veel singles uitbrengen en weer een groter publiek bereiken dan ik nu doe. Ontwikkeling is de key.

 

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zou je wat over je ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

FTM volgde me in de week dat ik ruim 200 geboortekaartjes van een persoonlijk met pen geschreven tekst voorzag. Ik heb ze toen daarin meegenomen en ook een kaartje gestuurd. Ik zat in de auto van Club Hub naar Tilburg voor de releaseparty toen ik op mijn telefoon zag dat we in playlists stonden. Een dag later zat ik wederom in traffic toen ik een recensie binnenkreeg. Het voelt heel lekker als je zoveel tijd en liefde in een project steekt en je op die manier van allerlei kanten die liefde terugkrijgt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.