Rob Moorman’s nieuwe single ‘Stick To Yourself’

Nadat de Nijmeegse singer songwriter Rob Moorman in 2016 zijn debuutalbum ‘From Noise To Stillness’ uit bracht released de bevlogen liedjesschrijver vandaag 7 december zijn gloednieuwe single: ‘Stick to yourself’).

In een wereld vol verwachtingen en perfecte plaatjes, maakt ieder mens in zijn of haar leven situaties mee die overweldigend of verwarrend zijn. We hebben allemaal een beeld van ‘hoe het zou moeten zijn’, maar dit beeld weerhoudt ons ervan uniek te zijn. Dat is waar ‘Stick to yourself’ over gaat.

FTM Top Music beluisterde deze track gisteravond, keek naar buiten en genoot van de prachtige stem van Rob en de werkelijk waar prachtige tekst van “Stick To Yourself”.

fotograaf > Jaap Stolk

Wie je echt bent en wat je wilt

Vanuit Rob’s visie zit de kracht hem in het zoeken naar wat dicht bij jezelf staat en wie je echt bent. Als je de wereld vanuit jouw energie met een open blik benadert, kun je je eigen, unieke perspectief ontwikkelen. De Nijmeegse singer songwriter is er van overtuigd dat als je dit eenmaal gevonden hebt, je hiermee je omgeving kunt verrijken en dit gevoel kunt overbrengen op anderen. Het nummer ‘Stick to yourself’ zal de luisteraar een gevoel van herkenning en geruststelling geven. In het hele liedje vloeit het ‘don’t worry’ gevoel door, waarmee Rob je motiveert een moment te nemen om naar binnen te keren en te ontdekken wie je echt bent en wat je wilt in het leven.

Wie is Rob?

Al op 11-jarige leeftijd schreef Rob zijn eerste liedje genaamd ‘I remember this place’. Meteen was hij hooked. Gitaarles was echter minder zijn ding; de wat saaie theorie stond lijnrecht tegenover de natuurlijke flow van de fantasierijke creatieveling. Daarom liet hij de lessen al gauw links liggen, om zijn eigen weg te vinden en zelf zijn gitaar te verkennen. Waar  de inmiddels 31-jarige Nijmegenaar in zijn bands (Jacky heretic – Kelsey) snoeiharde punk/metal maakt gaat hij in zijn solo muziek voor toegankelijke, gevoelige nummers met invloeden van John Mayer, Jack Johnson, Ben Howard en Neil Young, die de luisteraar uitnodigt om op een andere manier naar zichzelf te kijken. De songs ontstaan door een melodie in Rob’s hoofd voor een zangpartij, waarna akkoorden volgen. Daarna schrijft hij een gedicht, gebaseerd op zijn eigen gedachten, gevoelens en fantasie, die de tekst vormt. De samenkomst hiervan zorgt voor de uiteindelijke composities van de singer songwriter.

De poëtische songwriter wil de luisteraar met zijn muziek een feel good gevoel geven en deze meenemen op een reis door zijn gedachten, over verschillende perspectieven in het leven. Situaties die voor iedereen herkenbaar zijn en je een gevoel van hoop, begrip en vertrouwen geven. Jezelf een momentje van rust, kalmte en comfort gunnen, is wat hij hiermee hoopt te bereiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.