Interview met 3FM talent van December JASON WATERFALLS: #1 hits blijven komen in de FTM Top 100

Deze week staan de heren van Jason Waterfalls weer op #1. In het jaaroverzicht wat we komende weken publiceren vinden we ze vele malen terug. Hoog tijd om 3FM talent eens te ondervragen over 2018 en natuurlijk de plannen voor 2019.

Wie is JASON WATERFALLS?

JASON WATERFALLS is een vierkoppige poprock-band uit Utrecht. In 2016 brachten we ons eerste nummer uit en sinds 2017 bestaat JASON WATERFALLS in de huidige formatie.

Kunnen jullie wat vertellen over de singles die uitkwamen dit jaar?

De eerste single van dit jaar was Promises. Hiermee sloten we een tijdperk met een daarbij passend geluid af en maakten we ons op voor de daaropvolgende single, New Reality. Voor ons, en dan met name frontman Thijs, het meest persoonlijke nummer tot nog toe. Met dit nummer zijn we meteen volledig overstag gegaan wat betreft de huisstijl en zijn we alles wat bij deze band komt kijken een stuk serieuzer aan gaan pakken.

Dat was niet zonder resultaat, want overal kwamen overweldigende reacties vandaan. Zo ook vanuit de muziekindustrie zelf. Bij 3FM sloeg het nummer goed aan en onder andere  Michiel Veenstra kunnen we tot onze fanbase rekenen. Ook zijn we met boeker Mojo in zee gegaan. Na New Reality hebben we hard gewerkt aan onze meest recente release: Pick Up The Pieces. Waar we stiekem op hoopte, gebeurde. JASONWATERFALLS is 3FM Talent van de maand december!

Wat was het hoogtepunt van 2018?

Dat wordt een gedeelde plek. Uiteraard is 3FM Talent een hoogtepunt, maar deze plek moet gedeeld worden met iets wat nog te gebeuren staat. Onze eigen headline show in niets minder dan De Helling te Utrecht op 21 december.

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doen jullie dan?

Dan zijn we bezig met alles regelen wat daaromheen aandacht nodig heeft. Van artwork, opnames, schrijfsessies en videoclips tot logistiek en zo kunnen we nog wel even doorgaan haha! Als we dat allemaal hebben gehad hebben we alle vier nog een fulltime baan, familie en vrienden en probeert de drummer tevergeefs een scriptie te schrijven.

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Don Broco. De combinatie van jaren 80, elektronische invloeden samen met harde, rock/metal scheur-gitaren vormt een geluid waar we heel veel inspiratie uit halen.

Wat zouden jullie in 2019 willen bereiken?

We beginnen 2019 met een optreden op Noorderslag, we hopen dat we hiermee een goed gevulde festivalzomer kunnen draaien.

Verdere plannen voor de toekomst?

Uiteraard willen we natuurlijk veel meer van die headline shows als in de Helling gaan doen. Ook festivals als Pinkpop en Lowlands staan zeker op de bucketlist. We zullen door gaan met het schrijven van nieuwe nummers maar bovenal plezier blijven hebben in de muziek!

Wat is absoluut iets wat we niet weten en jullie nu toch kwijt zouden willen?

We hebben stiekem allemaal nog nooit een eierbal gegeten…….

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

Eigenlijk kunnen alleen maar onze lof uitspreken over FTM. Het aanbod van media/mensen in Nederland met een groot bereik die ook kleine bands/acts de moeite waard vinden om te beluisteren is klein. Bij vrijwel elk nummer wat we uitbrachten, besteedde jullie daar aandacht aan. En dat wordt zeer gewaardeerd en zorgt voor de nodige motivatie! We zullen ons best blijven doen om jullie redactie te voorzien van goeie muziek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.