Interview met LorentZ: #1 Hit Down On Me

Het is de hoogste tijd, terugblikken met de artiesten natuurlijk van afgelopen jaar. Dank aan LorentZ. Scoorde een #1 hit met Down On Me en een fijne hit met 10.17 EP.

Kunnen jullie wat vertellen over de de single en album?

Het is alweer een hele tijd geleden dat ons vorige album uitkwam (2007); sindsdien zijn we heel druk geweest met het oprichten van een internationaal, onafhankelijk netwerk voor artiesten en muziekliefhebbers (Labtones). Daardoor was er wat minder tijd voor onze eigen muziek, maar uiteindelijk hebben we toch wat songs op kunnen nemen in onze eigen Labtones Studio in de periode 2010-2017. Vandaar dat de EP uiteindelijk de naam “10.17” heeft gekregen! Zelf vinden we dat de EP een iets rauwer geluid laat horen dan mensen van ons gewend waren en we zijn er nog steeds erg trots op.

Daarnaaast we waren al een tijdje bezig met het idee om een videoclip om te zetten in een bewegend schilderij met behulp van “machine learning” technieken. Daar hebben we hard aan gewerkt en dat leverde de video voor de eerste single (“Down on Me”) op. Het resultaat was nog toffer dan we hadden verwacht en mensen reageerden er heel leuk op.

Wat was het hoogtepunt van 2018?

Dan moeten we toch valsspelen, want dat waren er eigenlijk twee! De eerste was uiteraard de release van de single en video voor Down on Me en alle aandacht die we daarmee kregen. Het absolute hoogtepunt was toch wel het bereiken van de nummer-1 positie in de FTM Top Music Top 100!
Het tweede hoogtepunt was ons 20-jarig bestaan, wat we hebben gevierd door met de hele band een weekend naar het Reeperbahnfestival in Hamburg te gaan.

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doe jullie dan?

We houden allemaal van films en series, dus daar zijn we buiten de muziek om graag mee bezig. En als we niet met onze eigen muziek bezig zijn, zijn we dat vaak wel met dat van andere artiesten. Het Labtones netwerk staat op een laag pitje, maar we promoten wel nog steeds andere artiesten die we tof vinden via Labtones Live evenementen en nemen albums op voor andere artiesten in onze Labtones Studio. Kort geleden is daar bijvoorbeeld nog het nieuwe album van punkrockband I Against I opgenomen.

Waar willen jullie nog een keertje optreden?

Optreden op grotere festivals als Lowlands of Into the Great Wide Open lijkt ons erg gaaf.

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Dat moet dan wel een artiest zijn die we in afgelopen jaar hebben ontdekt en dan denken we meteen aan de Deense soulband D/Troit. Tijdens het Reeperbahnfestival in Hamburg belandden we min of meer toevallig in een stampvol, oververhit zaaltje waar deze band begon te spelen. Wat een energie hadden ze! We werden compleet omver geblazen.

Wat zijn de plannen voor 2019?

We hebben sowieso nog een single van de EP die we gaan releasen, en ook die willen we weer niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We zijn druk bezig om van die release ook weer wat bijzonders te maken. Daarnaast hebben we ook nog wat muziek op de plank liggen waar we nog niet veel over los kunnen laten, maar die ook in 2019 het daglicht zal gaan zien.

Wat is absoluut iets wat we niet weten en jullie nu toch kwijt zou willen?

Wat weinig mensen weten is dat we als LorentZ de traditie hebben om elk jaar een kerstsingle uit te brengen. Die proberen we elke keer in hooguit een paar dagen op te nemen en te mixen, inclusief videoclip. Op die manier maken we er voor onszelf een uitdaging van. Maar het is ook vooral onze jaarlijkste kerst- en nieuwjaarswens voor iedereen! Dit jaar heet de single “Ho ho ho ho” en deze is hier te bekijken vanaf 5 december:

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie wat over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

Het is heel tof als je muziek wordt ontdekt door een blog als FTM, dat overduidelijk door muziekliefhebbers wordt gerund. Zoals gezegd was de nummer-1 positie in de FTM Top Music een groot hoogtepunt voor ons dit jaar. Uiteindelijk leverde het ook airplay op op IndieXL (en een notering in de Indie Chart), wat toevallig één van onze favoriete radiostations is. Mede dankzij FTM was 2018 een topjaar voor ons en we willen de redactie dan ook heel erg bedanken voor het aandacht geven aan LorentZ en al die andere toffe bands!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.