Interview met Vortex Surfer: Hit met Choices & Album Skypusher

Het is de hoogste tijd, terugblikken met de artiesten natuurlijk van afgelopen jaar. We beginnen met de heren van Vortex Surfer. Ze scoorde met Choices en Skypusher hoge notering in de FTM Top Charts en binnenkort kun je ze natuurlijk ook tegenkomen in de jaarlijsten van FTM Top Music Charts. Dank aan Vortex Surfer.

Kunnen jullie wat vertellen over de Choices? 

Choices was de eerste single van ons album Skypusher. Het gaat over iemand in een relatie waarbij hij / zij denkt keuzes te hebben in bepaalde situaties, terwijl achteraf blijkt dat deze telkens voor hem / haar gemaakt zijn. En dat dit kan leiden tot grote frustratie.

Wat was het hoogtepunt van 2018?

Het is lastig om er een uit te lichten. Eigenlijk was heel 2018 een hoogtepunt. Vanaf het uitbrengen van Skypusher eind 2017 tot en met de gigs, festivals, muzikale omlijsting verzorgen van Jan Smeets over de geschiedenis van Pinkpop tot en met de support van de Amerikaanse band Bambara in Duitsland, was het een grote rollercoaster. Natuurlijk zijn daaarnaast Bevrijdingsfestival en DVERS krenten in de pap.

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doe jullie dan?

We zijn altijd bezig met muziek haha. Indien we niet aan het touren / opnemen zijn, dan gaan we vaak zelf naar concerten / festivals om nieuwe inspiratie te krijgen. Daarnaast heeft iedereen ook zelf eigen manieren om deze inspiratie aan te wakkeren.

Waar willen jullie nog een keertje optreden?

Er zijn zoveel zalen waar we nog een keertje zouden willen spelen, echter is het als band die veel in eigen beheer doet, lastig om shows binnen te hengelen in de grotere zalen. Dit is dan ook iets waar veel aandacht naar uitgaat. Maar als we moeten aangeven waar we van zouden dromen, dan zijn zalen als Paradiso / Melkweg, 013, Effenaar, Doornroosje, Vera in Groningen enz wel echt te gek om te spelen.

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Oeh lastige vraag. We luisteren zoveel muziek dat dit er wel meerdere moeten zijn. Afgelopen jaar waren voor ons bands als o.a. Idles, A place to bury strangers, Metz en Motorpsycho wel hoogtepunten.

Wat zijn de plannen voor 2019?

Momenteel zijn we bezig met het schrijven van nieuwe nummers. We willen dus in 2019 een vervolg gaan opnemen van Skypusher. In welke vorm dit gaat gebeuren (full Lenght album of wellicht een EP) is daar ook onderdeel van.

Wat is absoluut iets wat we niet weten en jullie nu toch kwijt zou willen?

Geen idee, voor diegene die van noise rock houdt, we zijn te vinden op Spotify, je kunt ons volgen op Facebook of Instagram of alles via onze website checken: http://www.vortexsurfer.com

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek? Zouden jullie wat over jullie ontdekking door FTM Top Music willen vertellen?

We vinden het te super dat een platform als FTM Top Music aandacht aan ons besteed. Het is toch een vorm van waardering als je meermaals in de charts staat en is dus ook belangrijk voor een band. Dit waarderen we dus ook zeer! Daarnaast is het ook een manier om je muziek bij je luisteraars te krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.