Interview met PEER: 3 nummer 1 hits in 2018

Het is de hoogste tijd, terugblikken met de artiesten natuurlijk van afgelopen jaar. Vandaag  met de heren van PEER. Ze scoorde met 3 nummer 1 hits in de FTM Top Charts en binnenkort kun je ze natuurlijk ook tegenkomen in de jaarlijsten van FTM Top Music Charts. Zijn ze wederom nummer 1 artiest of hebben ze Top 10 noteringen met de 3 singles? Dank aan PEER.

Kunnen jullie wat vertellen over de tracks?

Het enige wat we kunnen zeggen is dat we enorm trots zijn op het album. Het is heel divers en laat alle kanten van PEER zien. We hopen dat jullie hem net zo vet gaan vinden als wij!

Wat was het hoogtepunt van 2018?

We hebben een clubtour gedaan, op vette festivals gespeeld en 3 singles uitgebracht, maar ik denk dat het hoogtepunt toch wel het maken van ons debuutalbum was. De eerste opnamesessies waren al in februari, dus als het album uitkomt zijn we er al een jaar mee bezig! We kunnen in alle eerlijkheid zeggen dat we er keihard aan hebben gewerkt en dat we superblij zijn met het resultaat!

Als jullie even niet bezig zijn muziek, wat doen jullie dan?

We zitten alle 4 nog gewoon op school! Jesper en Guy doen de Herman Brood Academie in Utrecht, Renzo zit op het Conservatorium van Haarlem en Brian doet een designopleiding in Breda. En toch komen we nog ieder weekend naar Zeeland om te repeteren!

Waar willen jullie nog een keertje optreden?

We zeggen altijd “Wembley Stadium”, en dat is nog steeds wel zo, maar laten we eerst maar eens de komende clubtour platspelen! We beginnen de tour in Paradiso, wat op zichzelf al een dream come true is.

Wat is jullie favoriete artiest van afgelopen jaar en waarom?

Nothing But Thieves. We kennen ze al een tijdje, eigenlijk al sinds hun eerste album (Itch is echt een mokervet nummer wat daarop staat!), maar sinds dit jaar zijn we ze echt meer gaan luisteren. Ze proberen veel verschillende dingen en willen heel erg “zichzelf” zijn. Ze volgen niet per se trends of hypes, en dat vinden wij erg inspirerend. Het heeft ons doen realiseren dat je dat moet doen als artiest: Een duidelijke visie hebben van wie je bent en wat je wilt bereiken en er dan vol voor gaan, zonder teveel te kijken naar wat er om je heen gebeurt.

De plannen zijn voor 2019 natuurlijk jullie debuut album uitbrengen, maar wat staat er nog meer op jullie lijstje wat jullie al kwijt kunnen?

We hopen na de clubtour een succesvol festivalseizoen te draaien, maar veel verder dan dat kijken we nog niet echt. We zijn voorlopig volledig gefocust op de release en de releasetour van het album.

Bij FTM Top Music ontdekken we nieuwe muziek. Zouden jullie wat over jullie ontdekking door FTM Top Music wat willen vertellen?

We zijn zeker meer naar YUNGBLUD gaan luisteren door FTM Top! We hoorde via via wel eens iets over hem en dat het vette muziek was, maar hadden er nog nooit echt naar geluisterd totdat hij steeds in de lijstjes kwam te staan bij jullie. We waren aangenaam verrast toen we hem toch eens checkte, supervet! Zijn muziek is ook een van de vele inspiratiebronnen die we mee de studio in namen voor de opnames van het album. Bedankt daarvoor dus!

Eén gedachte over “Interview met PEER: 3 nummer 1 hits in 2018”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.