Het prachtige ‘Heartbreak Hi’ is de nieuwe single van The LVE

Onlangs verscheen het tweede album van Belgische formatie The LVE, ‘Heartbreak Hi’, via Gentlemen Recordings. De titelsong ‘Hearbreak Hi’ is misschien wel het referentienummer voor het nieuwe album: bikkelhard en mooi tegelijk. Jaren ’80, ’90 en nu – door elkaar. Heartbreak Hi is de nieuwe single van The LVE.

“Mooi, hard – en vooral eerlijk. Met ͚Heartbreak Hi͛ presenteert The LVE een verzameling songs over gebroken harten en dromen. Met veel aandacht voor groove en harmonie –doordrongen van de warme, dromerige LVE-gloed.” Zo omschrijft The LVE hun recente album ‘Heartbreak Hi’ zelf. De titelsong is daar misschien wel het beste voorbeeld van. ‘Heartbreak Hi’ refereert naar de muzikale gloriejaren van de jaren ’80. Tijdens de eerste seconden weet je niet zeker of je in 1984 of 2018 zit.

De zang en de tekst halen je snel uit die opgeblazen jaren ’80 sfeer: hier komen de donkere 90ies binnen. ‘Here it ends, there’s no thing like always’ – een directe binnenkomer, hard en mooi, zoals Eels dat zo goed kan. ‘Heartbreak Hi’ gaat over afscheid nemen, aan de zijlijn staan, niets kunnen doen. Een vreselijk gevoel waar veel mensen mee geconfronteerd worden. En waar je nooit klaar voor bent. Zanger en songwriter Gerrit Van Dyck vindt het alvast het beste nummer van de plaat. En zei met ‘Heartbreak Hi’ het laatste nummer over de dood van zijn vader geschreven te hebben. We zullen zien of hij zich aan zijn woord houdt.

THE LVE – Heartbreak Hi [out 7.12]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.