DIRTY SOUND MAGNET’S NIEUWE SINGLE IS EVEN VERSLAVEND ALS SOCIAL MEDIA

Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwste single van het mystic-rock trio Dirty Sound Magnet, Social Media Boy. Na de release van het album Western Lies (2017), dat lovende kritieken ontving van zowel pers als publiek, dook het trio opnieuw de studio in. De composities, sound en de sfeer van de band vallen niet in een hokje te plaatsen. De muzikanten omschrijven het zelf als ‘mystic rock’. Voor liefhebbers van onder andere King Gizzard & The Lizard Wizard en Oh Sees. 

Afgelopen maand sloot het Zwitserse trio hun uitgebreide Europese clubtour van maar liefst 35 shows af. Van aanstekelijke, energieke rocknummers tot sjamanistische psychedelica, een Dirty Sound Magnet-show overweldigt iedere muziekliefhebber. Het oog ziet drie muzikanten, terwijl het oor een heel orkest hoort. Het trio blaast je weg met hun unieke en veelzijdige composities, gecombineerd met de energieke en visueel sterke show.

In april 2017 won Dirty Sound Magnet een award voor het nummer Homo Economicus in de categorie beste Zwitserse rocksong 2017, waarna airplay in diverse landen volgde. Sindsdien is de band op een eindeloze tournee langs venues en festivals door heel Europa.

Dirty Sound Magnet over hun nieuwe single: “Social Media Boy gaat over een jonge man die geobsedeerd is door social media. De tekst beschrijft zijn dagelijkse activiteiten, hij bestelt zijn eten en zijn kleding online en droomt van bekend zijn via social media. Hij verwart zijn saaie en eenzame leven met zijn levendige virtuele realiteit. In meer algemene termen gaat dit nummer ook over jou en mij. We zijn allemaal op een of andere manier verslaafd aan social media.”

Vanaf vandaag is Social Media Boy beschikbaar op alle streaming- en downloadservices. De bijbehorende video is te bekijken op YouTube.

Momenteel werkt Dirty Sound Magnet aan een nieuw album. Nieuwe tourdata worden binnenkort aangekondigd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.