Debuut LP “Ten Years Today”: Deze rocksongs blijven in je hoofd hangen en zodra je die hoort denk je Ten Years Today, met niets en niemand te vergelijken. Praise That Shit!

Afgelopen week kon je alles over Ten Years Today lezen. FTM Top Music sprak Floris, Mathijs en Simon. We kennen de jongens dit jaar van singles als Praise That Shit & de #1 hit Do Ya. Nu is daar de debuutplaat.

Om het verhaal van Ten Years Today goed te kunnen vertellen nemen we je graag mee naar zomaar een gig. Floris, Simon en Mathijs gaan lekker op het podium en stappen met een behoorlijke natural high van het podium. In de avond die volgt genieten de drie vrienden van de sfeer op het festival, worden dronken en krijgen in allerijl last minute een overnachtingsplek aangeboden. Lekker, so far so good. Toch krijgen de vrienden het voor elkaar om in de roes van die nacht een onbegrijpelijke woordenwisseling te voeren en elkaar buiten de net bemachtigde hotelkamer te sluiten. De volgende ochtend worden twee van de drie in de gang voor de kamerdeur wakker terwijl nummer drie nietsvermoedend in z’n bedje ligt te ronken. Bij het ontbijt dreigt het nog even fysiek te worden, maar met een klap op de schouder en een knuffel is alles weer vergeten en vergeven en wordt alleen nog maar gedacht aan de te gekke gig die Ten Years Today neerzette. Energiek, strak, maar met een knipoog.

Dit verhaal beschrijft de dynamiek in de jonge, alternatieve powerpopband als geen ander. Alles geven – zowel in het optreden als in het nagenieten, frustraties, en een vriendschap die tegen een stootje kan. En dat allemaal om de shit van aller dag even te vergeten.

En dat resultaat van hard werken is nu bijna daar. Op 21 september presenteren ze in de Vera in Groningen de debuutplaat. In een krappe 37 minuten hoor je slimme rocksongs met herkenbare hooks, net zoals de Arctic Monkeys en de Red Hot Chili Peppers dat vroeger deden. Die 37 minuten heeft FTM Top Music eens rustig mogen beluisteren.

©JanWesterhof

 

Praise That Shit was de eerste single die uitkwam en is de opener van deze debuutplaat. Direct dus waar de LP over gaat Praise That Shit. De teksten die Floris schrijft zijn diep, het raakt je, maar ga door. Fuck It en leef! Een song die rockt. Alles gooien ze uit de kast. Check vooral eens de video van deze song.

Do Ya, doyadoyadoya, het is een aanstekelijke song. Met recht een favoriet van FTM Top Music. Fijne melodielijn die dus blijft hangen.

Conflicted is de 3e track van het album. Daar brengen de jongens je tot rust. Een song met een ijzersterke tekst. Heerlijke gitaarspel en vervolgens iets uptempo verder gaat. With another soul schreeuw je dan ook keihard mee. Dat vervolgens rustig tot een eind komt. Wow heerlijk! Over een leven dat vol met ongelukken zit, een puinhoop waar hij van houdt.

God is weer een uptempo rocksong met een over de helft van song even lekker scheuren met de gitaar. God wow! Geef me iets over te praten, iets over na te denken.

Useless Confession, even een confession doen, dit is de “real me”. Looking for a new sensation. 38 seconden luisteren en dan… dan is het voorbij. Knap gedaan!

We zijn bijna over de helft en we zijn nog niet bijgekomen of we gaan door met Feel. Lekkere track, je zit direct in de Arctic Monkeys sfeer, gitaren, drums en dan weer zo’n heerlijke catchy melodielijn. Zeker een favoriet hier. Na al dat geweld eindigen we rustig. Dan is het fijne van Ten Years Today. Onverwachtse dingen die gebeuren.

Question Mark, Hey Mark, laat me een vraag posten. Een dubbele betekenis.  Fijne teksten, die soms heel diep gaan. Maar door het refrein dat je al snel meezingt blijft deze song ook weer fijn om te horen.

If I Were Me weer zo’n lekker danstrack waar je alles laat gaan.  Totaal anders weer, maar toch die herkenbaarheid. Waar we wel even flink kunnen genieten van de kwaliteiten van de drums, bass en gitaar.

The Boy laat je rustig genieten en luisteren naar de tekst.  Wederom een diepe tekst die je even binnen moet latenkomen. Help me! Waar is iedereen? Waar gaat het over? Dan nog niet te spreken over de fijne muziek die onder deze tekst staat. Je hoort wederom die scheurende gitaar.

Live With It, snelle drums, en just Live With It, This is what we got. Gitaar en rock ‘n’ roll. Lekkere rocksong.

Your Mom, Iedereen wordt oud en ik blijf wie ik ben. Nee, niet over je moeder. Maak Fun, geniet! En dat zeker een perfect einde, waar we mochten openen met Praise That Shit sluit Your Mom goed af. Het geeft de energie van Ten Years Today goed weer.

Debuut LP van Ten Years Today is een plaat waar hard aan gewerkt is dat hoor je. Vernieuwend zeker! Deze rocksongs blijven in je hoofd hangen en zodra je die hoort denk je Ten Years Today, met niets en niemand te vergelijken. Praise That Shit! Ga zeker deze jongens in de gaten houden!

Op 21 september presenteren ze in de Vera in Groningen de debuutplaat. En daarna gaat ze op tour door Nederland.

Advertenties

5 gedachten over “Debuut LP “Ten Years Today”: Deze rocksongs blijven in je hoofd hangen en zodra je die hoort denk je Ten Years Today, met niets en niemand te vergelijken. Praise That Shit!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.