Met “The Secret Us” brengt Etan Huijs een album met heerlijke folk-country songs

Etan Huijs brengt op 14 september de opvolger van The Battle Of Everything en EP Curtain Call uit. The Secret Us is het nieuwste pareltje. Etan wordt op dit nieuwe album bijgestaan door onder andere BJ Baartmans (die het album ook produceerde), zangeres Jori van Gemert en het Red Limo String Quartet.

Na de intro beginnen we met de eerste single van het album Litte Bird. En dat vond ik al een prachtig nummer. Een heerlijke uptempo song. Maar bij Isaac and The Fallen Temple hoor je de prachtige klanken en voor de heerlijke stemmen van Etan en Jori. Meer dan 6 minuten luister ik aandacht en geniet van deze sterke track.

Silhouette Dancer begint met de prachtige strijkers, wow wat een heerlijke melancholieke track. Kippenvel! Persoonlijke favoriet hier. Om vervolgens de 2e single te horen. Blue Moon werd een grote hit bij FTM Top 100. Door de drums en gitaar en samenzang is dit een track die je weer fijn laat horen hoe goed de stem van Etan is.

Lonesome Traveler, ja een echte countrytrack. Je ziet zo “Cowboy” Etan door het land gaan op zijn paard met zijn gitaar. Nocturnal Overdrive laat je dansen. Het lijkt alsof je naar Lonesome Traveler aankomt in een stad en er een feest van maakt. Een uptempo track die je laat bewegen, ook zo’n favoriet van het album.

The Islander is even weer een rustmoment van het album.  Even je ogen dicht doen en genieten van deze prachtige ballade. Dat wordt voortgezet in de track Counterweight, waar je wederom kippenvel van krijgt.

The River’s Flow sluit The Secret Us af, brengt je weer terug in het heerlijke pop-folk-country gevoel. Het album geeft dat heerlijke gevoel in 10 tracks.

Release is op 14 september in Venray. The Secret Us is vanaf dan te koop.

Tracklist:

  1. Forleikur (0:55)
  2. Little Bird (3:47)
  3. Isaac and the Fallen Temple (6:21)
  4. Silhouette Dancer (5:04)
  5. Blue Moon (3:57)
  6. Lonesome Traveler (4:22)
  7. Nocturnal Overdrive (2:36)
  8. The Islander (3:53)
  9. Counterweight (5:08)
  10. The River’s Flow (4:53)

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Met “The Secret Us” brengt Etan Huijs een album met heerlijke folk-country songs”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.