Belau is een van de meest veelbelovende nieuwkomers van elektronica in de Europese muziekscene.

Een van de meest veelbelovende nieuwkomers van elektronica brengt de zomer terug met hun nummer
Hongaarse Grammy winnaar chillwave duo heeft na hun Amerikaanse tournee een nieuwe video uitgebracht.

Belau is een van de meest veelbelovende nieuwkomers van elektronica in de Europese muziekscene. In twee jaar tijd hadden ze meer dan 120 live optredens in 19 landen. Het debuutalbum van Belau, The Odyssey, werd uitgebracht in 2016 en won de Hongaarse Grammy in de categorie beste elektronische muziekalbums. Na hun tour in de VS zijn ze klaar om hun gloednieuwe video uit te brengen.

“Take You to The Sea” – beweert over hun composities. In de wereld van het elektronische-muziekduo (Peter Kedves en Buzas Krisztian) ontmoet een constante dynamische stemming en een gevoel van optimisme innovatieve elektronische beats. Belau neemt hun luisteraars mee naar vrolijke plekken, vol zonneschijn, waar men kan ontspannen, tot rust kan komen en vrede en harmonie kan vinden. De muziek begint met een innerlijke reis die een geschenk is in onze wereld van toenemende isolatie.

Hun eerste nummer, Island of Promise, werd gekozen voor de tophits van 2015 op Deezer Hungary en de grootste Hongaarse nieuwe portals. Nu telt het bijna 500.000 views, verschijnt in HBO’s serie, Aranyélet, en speelt ook in internationale commercials voor Pepsi (33 landen). Het debuutalbum van de band, The Odyssey, is in november 2016 uitgebracht en won de Hongaarse Grammy-awards voor het beste elektronische album van het jaar. Een van hun liedjes wordt ook uitgezonden door BBC Radio 1. In twee jaar tijd hadden ze meer dan 120 live optredens in 19 landen in Europa, ze speelden de grootste festivals van de regio, zoals Eurosonic, Sziget, Reeperbahn, Untold. en SXSW.

Het nieuwe lied van Belau, genaamd Breath, met Sophie Lindinger (van Leyya), brengt ons de zomervibraties terug met een beetje Caribische gemoedstoestand. Een van de interessantste tweede albums van electronica nieuwkomers zal rond de lente van 2019 worden uitgebracht, totdat ze hun Europese tour zullen voortzetten. De langetermijndoelstellingen van het steeds groter wordende project omvatten de creatie van meerdere concept-lp’s, die elk de sfeer van een andere geografische regio over de hele wereld vastleggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.