Certain Animals opnieuw de hoogte in 

Rotterdams powertrio brengt stapsgewijs nieuwe plaat uit op theaterdaken, Zwarte Cross, in Rotown en Sugarfactory

In tegenstelling tot wat de titel van de gloednieuwe EP ‘Down The Rabbit Hole’ doet vermoeden, stijgt de Rotterdamse band Certain Animals met deze verse release wel degelijk tot nieuwe hoogte. Afgelopen april stonden de heren al op het dak van De Doelen en afgelopen vrijdag was het dak van Theater Rotterdam (voorheen Rotterdamse Schouwburg) aan de beurt. Ook daar zal Certain Animals een nieuwe song aan de nietsvermoedende stad ten gehore brengen. De EP is voor het eerst in zijn geheel te beluisteren bij hun show op de Zwarte Cross in juli en als kers op de taart volgen in september twee releaseparties in Rotown Rotterdam (07/09), Sugarfactory Amsterdam (13/09) en een uitgebreide clubtour door Nederland.

Drukke tijden dus, voor Thijs van Leeuwen (zang en gitaar), Niels-Jan van Dijk (bas en zang) en Kees Braam (drums en zang). De band zette in krap een jaar tijd flinke stappen. Zo tourde zij afgelopen jaar succesvol mee met de Popronde. In een uitverkocht V11 werd tevens de single ‘Image’ uitgebracht, compleet met clip vol bekende Nederlanders zoals Martin van Waardenberg, Gerard Cox, Joke Bruijs, Hugo Borst en DWDD tafeldame Fidan Ekiz, die het moment aangreep om een enthousiaste column in het AD over het rocktrio te schrijven. Volgens haar brachten de heren met hun passie voor muziek de Summer of Love terug naar Rotterdam. Momenteel brengt de band zeker een hoop muzikale liefde naar de Nederlandse festivalweides, met optredens op onder meer Zwarte Cross, Oerol, Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Mañana Mañana en Big Rivers.

Muzikale reis
Certain Animals brengt met haar nieuwe EP meerstemmige en melodieuze rock, met een psychedelisch rafelrandje. De band, die onlangs tekende bij internationaal boekingsbureau Radar Agency, componeerde, produceerde en mixte de muziek eigenhandig in haar zelfgebouwde studio in de Rotterdamse havens. Op ‘Down The Rabbit Hole’ reist Certain Animals via het gitaargeweld van de jaren ’70 naar de psychedelica van de jaren ’60 en hijst dit alles in een eigentijds jasje. Live vertaalt dit zich naar een energieke en muzikaal opzwepende show.

Slow is de opvolger van Down The Rabbit Hole en is deze week ook te horen in de FTM Top New Music Playlist.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.