BAM! FTM Top Music doet deze zomer verslag van Zwarte Cross!

Dit jaar had FTM Top Music al veel verslag gedaan. O.a. Over De Top Festival & De Roos van Nijmegen. Vandaag maken we niet één, maar twee festivals bekend. Naast dat we verslag doen van de Vierdaagse Feesten gaan we deze zomer nog 2 festivals bezoeken en verslag doen. De eerste maakte we vanochtend bekend. Hangar Festival in Utrecht. De tweede is zeer bijzonder, want dit jaar doen we verslag van een festival dat al jaren bestaat en we nog nooit waren.

FTM Top Music doet dit jaar verslag van de Zwarte Cross! Zwarte Cross bestaat sinds 1997 en is dit jaar uitverkocht. Binnenkort duiken we in de line up, maar Zwarte Cross heeft heel meer te bieden.

Event Facebook

MUZIEK & THEATER

Jong en oud viert samen feest op de Zwarte Cross en dat is duidelijk te zien aan het muziek- en theateraanbod op de vele verschillende festivalweides. Ruim 150 bands en 1.000 theaterartiesten staan er op het programma, van blues, dance, reggae, rock&roll, kinderacts, metal, cabaret, singer-songwriter, kleinkunst tot aan feestmuziek. Het ene moment met 40.000 man los gaan bij het hoofdpodium om daarna je met 30 anderen te laten verbazen in de theatertipi, het kan allemaal! Voor kinderen (en ouders) is er ‘Het Blagenparadijs’ met gratis attracties en coole bandjes en voor de fijnproevers is er het Michelinsterren restaurant met biologische streekgerechten ‘Le Carburateur’.

Een greep uit de Zwarte Cross acts door de jaren heen: Anouk, The Kooks, Rival Sons, Seasick Steve, Black Crowes, The Hives, Status Quo, Kaiser Chiefs, Blondie, Within Temptation, Bloodhound Gang, Golden Earring, The Opposites, Volbeat, Sepultura, Don Diablo, Anthrax, Bert Wagendorp, Gummbah, Herman Brusselmans en Gerda Havertong.

SPORT, SPEKTAKEL & STUNTS

De Zwarte Cross is het grootste motorcrossevenement ter wereld. En ook op de crossbaan geen onzinnige hokjesgeest, maar bizarre klassen waarin amateurs in zelfgebouwde voertuigen de baan over schieten afgewisseld met serieuze motorsport door echte wereldkampioenen. Deelnemers in de ‘humorklasses’ werken vaak een jaar lang aan de raarste voertuigen, bouwen brandweerwagens, shovels , rollators of wegmotoren om tot woeste machines of hijsen zich in absurde outfits. Het moge duidelijk zijn, in deze klassen gaat het niet om het winnen, maar om het vermaak.

Jeffrey Herlings, Joël Smets, Ben Townley, Sven Breugelmans, Pedro Tragter en andere wereldkampioenen streden op vorige edities om ‘De Gouden Helm’, de prijs voor de snelste rijder in de Superklasse. Hierbij komen de ‘serieuze’ motorsportliefhebbers aan hun trekken. Het deelnemersveld is in alle klassen zeer internationaal, in het verleden stonden er al rijders uit Kazachstan, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Spanje, Denemarken en Duitsland aan de start.

Met een motor over het hoofdpodium heen knallen of van een zeventig meter hoge toren afspringen, met een straalmotor over het festivalterrein vliegen, in een auto met caravan over de feesttent springen of als levende kanonskogel uit een beugelfles schieten. Elk jaar is er wel een waaghals zo gek om het voor het eerst op de Zwarte Cross uit te proberen, reken dus ook in 2018 weer op bizarre stunts om van te klappertanden! Daarnaast is er voor de liefhebbers van acrobatiek de FMX area, met veelal buitenlandse freestylers op motoren, sneeuwscooters, quads, BMX en skates. Waanzinnig!

GESCHIEDENIS

De Zwarte Cross bestaat al sinds 1997. Wil je weten wat er in al die jaren gebeurd is en hoe het festival zich ontwikkeld heeft? Check onze fantastische tijdlijn!

https://www.zwartecross.nl/

DE ZWARTE CROSS IS EEN BIZARRE MIX VAN MOTORCROSS, MUZIEK, STUNTS, THEATER, HUMOR EN VEEL GEKTE EN SPEKTAKEL. DE SAMENKOMST VAN DEZE OGENSCHIJNLIJK TOTAAL VERSCHILLENDE WERELDEN ZORGT VOOR EEN WERELDWIJD (!) UNIEK FEEST. DE DUIDELIJKE CONNECTIE MET ‘DE ACHTERHOEK’, WAAR HET FESTIVAL PLAATSVINDT, KOMT NAAR VOREN IN DE KENMERKENDE GEZELLIGHEID EN GASTVRIJHEID VAN DEZE STREEK WAAR JONG EN OUD NOG SAMEN FEESTVIERT. VANAF DE EERSTE EDITIE (1.000 BEZOEKERS) TOT AAN DE AFGELOPEN EDITIE IN 2017 (220.000 BEZOEKERS) IS VOOR BEZOEKER EN ORGANISATIE ÉÉN DING DUIDELIJK: NIETS IS ONMOGELIJK!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.