Debuut-album Magic Fish eindelijk op vinyl – band speelt Absolutely Free integraal tijdens afscheidsoptreden in DRU Cultuurfabriek, Ulft

Vrijdag 16 november, aan de vooravond van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek, wordt Absolutely Free, het debuutalbum van Magic Fish, eindelijk op vinyl uitgebracht. Om deze speciale release extra luister bij te zetten treedt de band die avond nog één laatste keer op in de originele bezetting. In de DRU Cultuurfabriek in Ulft spelen Rocco Ostermann, Rick Reijntjes en Jan Willem Bosvelt dan hun debuutalbum integraal.

The words I use.

The steps I take.

The moves I make.

I’m absolutely free.

Het verhaal van Magic Fish is een verhaal van samengebalde energie, passie, liefde en hoogspanning. De band wint kort na de oprichting in 1992 de ‘Gesel van Gelderland’ en neemt vervolgens in de Silvox Studio in Bontebrug elf nummers op. Het zijn die nummers die bij een deel van hun fans en leeftijdgenoten een onuitwisbare indruk achterlaten. “Maar ook nu, 25 jaar later, klinkt het album niet gedateerd”, stelt Caspar Falke vast. Als mede-producer en mixer was hij destijds getuige van Magic Fish’ eigenzinnige oerknal in zijn studio.

Wat daarna volgt zijn optredens, een enkel kritisch woord, maar vooral veel lovende recencies. Bij de Grote Prijs van Nederland wordt Ostermann in 1993 verkozen tot beste gitarist. De band staat op Pinkpop en werkt aan nieuwe nummers, waaronder It’s In The Blood. Dat nummer verschijnt uiteindelijk op de EP Topaz Tracks in 2005. Het is daarnaast ook de b-kant van de vinylsingle die Magic Fish dit jaar tijdens Record Store Day, samen met Kroese Records, uitbrengt.

Deze single vormt de aftrap voor het definitieve slotakkoord van Magic Fish: nog één laatste keer speelt de band in de eerste, originele bezetting, live in de DRU integraal hun debuutalbum, dat nu speciaal voor die gelegenheid 25  jaar na haar eerste release, in een beperkte oplage, op vinyl wordt uitgebracht.


De Absolutely Free lp wordt genummerd en is te reserveren via de webwinkel van Kroese. Het album is ook te koop tijdens het Magic Fish optreden in de DRU op 16 november 2018. Kaarten voor dat optreden zijn verkrijgbaar via de site van de DRU Cultuurfabriek en bij Kroese in Arnhem. De toegang bedraagt 10 Euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.