Over De Top Festival 2018: Genieten van muziek met heerlijk warm weer!

Het Over De Top Festival is een initiatief van DIDK, een stichting die is opgericht door een groep fanatieke muziekliefhebbers uit Lichtenvoorde en omgeving. Het doel van de organisatie is het promoten en organiseren van lokale en regionale activiteiten die met kunst en cultuur te maken hebben. De organisatie bestaat momenteel uit 11 bestuursleden die zich allen vrijwillig inzetten. Tevens wordt het festival ondersteund door ruim honderd enthousiaste vrijwilligers.

Kultuurkuur beleeft in 2009 zijn laatste editie. Het festival wordt te groot en Jongerenopbouwwerk Lichtenvoorde/Groenlo kan de kosten niet meer dragen. De organisatie, die bestaat uit een groep enthousiaste jongeren, wordt aangespoord op eigen krachten verder te gaan met het organiseren van evenementen. Dyon Temming, Talie Wijlens en Roel Stoltenborg richten een eigen stichting op. Stichting DIDK staat voor stichting ‘Dol in de Kop’, maar naar de buitenwereld wordt Stichting ‘Dit is dan Kunst’ gecommuniceerd om toch enigszins professioneel over te komen. Er wordt een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers aangetrokken en in 2010 word het Over De Top Festival geboren.

Over De Top is een festival voor Jong en Oud, twee uitzinnige festivaldagen met 24 acts, dj’s maar ook veel kindervermaak en therateracts. Zo kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken in de zandbak of met water spelen. Er is ook een fantastisch kinderprogramma met zelfs het maken van slijm. Wat was er veel te doen en te zien.

Allereerst wil ik toch die complimenten maken voor het prachtige terrein van het festival. Wat ziet dat er mooi uit.  Vijf kleurrijke podia. Na een rondleiding op het festival mocht ik het festival zelf ontdekken. Het festival is voor het 2e jaar ook op zaterdag. Op zaterdag zijn er ongeveer 750 bezoekers. De zondag ongeveer 2800. Het was zeker de zaterdagmiddag rustig, maar de bezoekers genoten zeker. Mede door het prachtige weer.

Op Coco Loco is het zomer, niet alleen het weer was warm, want met exotische muziek, fruitige cocktails en relaxte sfeer was het Coco Loco. Op zaterdag zag ik daar Contra Fools. Deze band uit Winterwijk mocht openen en de ska/reggae muziek paste precies bij het weer. Wat waren dat fijne deuntjes die ik mocht horen.

De funk van Supermoon zag ik om 18:00 uur en deze vette funk was heerlijk. Wat een fijne band was dat want de mix van popen de meerstemmigheid bracht de sfeer er goed in om het inmiddels drukke geworden festival. Heerlijke muziek en een erg fijne band om live te zien.

Oerwas is het tweede podium wat er te vinden is op het festival. Alles wat een beetje vreem is, maar wel heel erg leukker staat daar op het podium. Op zaterdag zagen we daar Living Room Heroes. De band uit Nijmegen zag ik nog nooit (excuses). Wow, wat klonk dat fijn. In een niet zo drukke tent bracht de band er wel de sfeer erin. De band klonk smerig en melodieus. Ik was erg onder de indruk. De single is inmiddels van het nieuwe album ook in de FTM Top 100 te vinden. (De wekelijkse hitlijst van FTM Top Music).

Polynation zagen we met de elektronische beats maar door de gitarist erbij is het een heerlijke live act. Fijne deuntjes in Oerwaus.

The Rumble bezochten we om 17:00 uur. Deze stage is het rocktheater van Over de Top.  Daar zagen we “vriendjes” PEER. Een festival zonder deze band is geen festival meer dit seizoen.  De bezoekers kwamen langszaam maar zeker steeds meer richting het podium om te dansen. Ook deze 14e keer live was weer een feestje om te zien.

Op het zelfde podium zagen we kort Dokter Watjes. Gezongen in het Nederlands, Twents en een mengelmoes daarvan. Inmiddels vinden we de band ook in de FTM Top 100.

Fort Fiësta is het 4e podium wat je op zaterdag kan bezoeken. Het kleinste podium met vee DJ’s van house tot polonaise vind je daar. De jongste artiest van Over De Top vond je daar ook DJ Bjernie met leeftijd van 13 jaar.

Op zaterdag traden o.a. ook nog die avond Oostblok, Knarsetand op en was het Mega Feest-Dagen-Spektakel-Festijn te vinden in Fort Fiësta. Een warme avond met bezoekers die genoten.

Terugblik Zaterdag in beeld:

Op zondag ging Over De Top Festival door. Vandaag was ook het 5e podium open Jukebox. De Feesttent waar we Taylor Made zagen. Circus, Acrobateik met workshops. Druk bezocht door Jong en Oud op deze warme 1e Pinksterdag.  Ook School’s Out zagen we daar. De jonge honden brachten golden oldies en kneiters van nu. Fijn om zulke jonge mensen op het podium te zien. Was inderdaad feest in een drukke tent.

Cloud Cukkoo stond vandaag ook op dit festival. In de tent Oerwaus kun je genieten van de prachtige stem en de heerlijk ritmes. De band uit Nijmegen kennen we bij FTM Top Music natuurlijk al. De heerlijke psychpop om niet op stil te blijven staan.

Nieuwegrond is ook zo’n act die FTM Top Music kent. Maar deze 3e keer live is wederom anders. Is het niet aan de outfit van Wilco. En wat brengt hij de sfeer op deze warme dag er goed in. Een volle tent. Bezoekers van de act moeten er wel wat inkomen, maar komen toch tot dansen. Want deze heerlijke 80’s sound is op deze warme dag erg aangenaam. De fijne teksten die vooral over Meisjes gaan. Toeval is dan ook niet dat de meisjes in het publiek dansen op deze muziek. Onder de indruk van de drums, gitaar en synths.

Jan Terlouw Jr. & The Nightclub speelt in het Rocktheater The Rumble. Ik zag de naam al vele malen voorbij komen online, dus we brengen een bezoek. Wow, wat is dat een fijne band. Jazz & Soul klinkt over het veld van Over De Top. Wat klonk dat fijn. Zeker een fijne ontdekking dit festival. Wat inmiddels druk was en heel warm.

FTM Top Music sloot Over De Top af met Komodo. Jaren zestig, Dansbaar en wat een heerlijke catchy sound mocht ik daar horen. We kwamen ze al in de FTM Top hitlijsten tegen en waren dus erg blij om ze live te zien.

Terugblik Zondag in beeld:

De drukke zondag ging nog tot 00.00 uur door, het festival mag spreken van een drukke & warme editie. Waar je ook nog naar de kapper kon, genieten van heerlijk eten & drinken, maar voor de kinderen was er ook genoeg te doen. Verder kon je zelfs Schaken, waren er Pilspoezen en had je een Pop-Up Restaurant.

Een festival dat ik zo divers en mooi vond. Doordat er zoveel te doen is hebben de muziek acts soms wat weinig mensen voor het podium staan. Gelukkig dat de vele acts dan wel de mensen steeds verder voor het podium krijgen. Al geeft het gevoel wel  aan dat mensen er van genieten, al dan niet wat verder van het podium af.

Volgend jaar is de 10e editie. Zeker dat deze mensen dan een feest gaan maken. Wat het werk wat in het festival zit is heel veel. Dat is te zien. Wat een heerlijke fijne 2 dagen. Dank aan de organisatie om verslag te doen van dit Top Festival, de naam zegt al genoeg het was een Over de Top Feest!

Meer zien kan natuurlijk en dat doe je hier: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1547851598671589.1073741876.211511048972324&type=1&l=842fe5c061

Meer Over De Top? http://www.overdetopfestival.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.