Goodbye Stratosphere van Mummy’s a Tree: “Dat de liedjes met passie zijn gemaakt hoor je zeker.”

Mummy’s a Tree creëert met haar muziek een reis waarin zorgvuldig gearrangeerde liedjes het vertrekpunt zijn voor experiment en improvisatie, met als doel meeslepende muziek die de tijd overstijgt. Inspiratie wordt geput uit oude en nieuwe helden als the Beatles, David Bowie, Brian Eno, Pink Floyd, Ennio Morricone, John Frusciante, Grizzly Bear, Wilco Tame Impala en Radiohead.

De muziek van Mummy’s a Tree is geworteld in de jeugd van Stefan van den Berg. De ontdekking van the Beatles Moviemedley op een LP van broer Jeroen, de soundtrack van Jesus Christ Superstar en het vroege overlijden van zijn moeder vormen de voedingsbodem van de sfeervolle en tegelijkertijd experimentele liedjes van de singer songwriter. Via een Tascam 4 sporen cassette recorder vinden in 1996 de eerste opnames hun weg naar de buitenwereld. Muziek die is ontstaan in een universum met andere harmonische wetten, geheel eigen maar door de ijzersterke melodieën ook vertrouwd. Stefan van den Berg schrijft in de aankondiging bij zijn eerste optreden dat hij speelt op een gitaar die is gemaakt van kerkhofboom.

Op 23 juni zal de LP Goodbye Stratosphere verschijnen tijdens de release in de Vasim in Nijmegen. FTM Top Music mocht het album al beluisteren en mag zeggen wat is dit een fijne plaat.  Een band uit de bijna thuisstad van een band die al wat jaren mee mag gaan.

Het moment dat je de eerste tonen mag horen ben je direct in de sfeer van relax op deze plaat. Wat heb ik hiervan intens genieten.

A Little Lightness, Pyjamas & Snow Boots zijn heerlijk, maar luister ook Road Song of Heaven is a Game. De plaat blijft vol met heerlijke nummers te zitten. De vocals van Stefan laten je naast de muziek compleet even wegdromen.

De plaat bevat ook bijvoorbeeld Oak Tree Yard waar ik even heerlijk van kon genieten.  Dat de liedjes met passie zijn gemaakt hoor je zeker. Dat ook nog eens heerlijk op Vinyl.

Op de plaat hoor je Stefan van den Berg als zanger, maar speelt daar ook de Electric en Acoustic Guitar. We horen tevens op gitaar en synths Martin Luiten, Rick Weren op bass en Dries Mellink op drums. Inmiddels is de band in samenstelling anders en mogen we Imre Elzer op drums aanschouwen en horen. Samen hebben ze een er fijne tracks van gemaakt. Heerlijk om iedereen goed te mogen horen, want de muzikanten hoor je ieder op zijn manier terug. Fijn!

8 heerlijke tracks mag je horen op Goodbye Stratosphere. Wat mij betreft een plaat met passie gemaakt en de heerlijke liedjes. De band speelt door heel het land en met Martin, Rick en Imre brengt het deze heerlijke plaat. Als je van Psychedelic, Indie, Lo-Fi, Pop, Classic Rock, Singer Songwritter , Ambient of Comsic Country houdt dan ben je bij Mummy’s a Tree aan het juiste adres.

In 2002 worden de cassette opnames uitgebracht op vinyl. De lp wordt, door de selecte groep liefhebbers die haar heeft weten te bemachtigen, als meesterwerk gekoesterd. Inmiddels is Mummy’s a Tree uitgegroeid tot een band en speelt overal in het Nederlandse club- en festivalcircuit. Drie uitgebrachte CD’s, Strange Darling, Loft Music for Millions yet Unaware en Cadmium, laten alle drie een andere bezetting horen en belichten een ander deel van Stefan’s muzikale wereld. De huidige incarnatie van Mummy’s a Tree is de meest veelzijdige in haar geschiedenis. Naast Stefan bestaat de nieuwe band uit Martin Luiten (gitaar), Rick Weren (bas) en Imre Elzer (drums). Avontuurlijke muzikanten met gedeelde voorliefde voor de emotionele zeggingskracht van geluid.

Tracklist:

01. A Little Lightness
02. Oak Tree Yard
03. Heaven Is A Game
04. 1000 Years
05. Pyjamas & Snowboots
06. I’m Going Down
07. Road Song
08. My Mummy’s A Tree

Tour:

Advertenties

One thought on “Goodbye Stratosphere van Mummy’s a Tree: “Dat de liedjes met passie zijn gemaakt hoor je zeker.””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.