Me and You van Dieter van der Westen een Country album met persoonlijke verhalen

Het album Me and you is een album met tien associatieve, autobiografische liedjes geschreven door Dieter van der Westen over onderwerpen als liefde, eenzaamheid, relaties, verlies en dromen. Persoonlijke verhalen die reizen in een bed van Indiefolk, country, Blues en Worldmusic; soms groovy, soms breekbaar, maar altijd uit het hart geschreven. FTM Top Music ontving afgelopen week Dieter van der Westen Band album Me and You.

Driving Home zo starte we dit album. Daar horen we exact hoe het album klinkt en direct de een persoonlijke song zoals het hele album er vol mee staat. Me an You dat we deze week ook in de playlist nieuwe muziek vinden.

Miss You More is wel een favoriet, Groovy, en de heerlijke uptempo country sound die je mag horen. Zo ook Take Me Higher waar we de groovy sound in terug horen. Daar ga je op bewegen. Ook al wil je niet.

Where I Belong sluit het album. Er is meer te horen van Dieter zie hieronder de tracklist. Dieter’s stem klinkt lekker met deze sound. Vooral een heerljk country album tijdens de zomerse dagen.

Tracklist:

  1. Driving home
  2. Me and You
  3. Lay me down
  4. Come come come
  5. Miss you more
  6. Sometimes
  7. Heart of mine
  8. Jesse James
  9. Take me higher
  10. Where I belong

De band groeide muzikaal, maar kwam ook op persoonlijk niveau tot elkaar, wat ook merkbaar is op het nieuwe album: Me and you. Van der Westen: “Muziek is een sociaal proces, je deelt niet alleen de noten, maar ook je persoonlijke verhalen, wanneer je nieuw materiaal componeert en arrangeert, hoor je dat in de muziek. Ieders karakter wordt weerspiegeld in het nieuwe album. “ Voor de productie van Me en you werkte de Dieter van der Westen-band samen met Mickey Smid, producent van My Baby, aangezien Smids directe en droge sound uitstekend past bij het geluid dat de band van Dieter van der Westen voor ogen had voor het nieuwe album.

In de Dieter van der Westen-band speelt zijn broer Eric van der Westen contrabas. Eric werkte eerder samen met de Turkse superster Sezen Aksu, met wie hij optrad op podia als Carnegie Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen. In Nederland speelt Eric met Boy Edgar-prijswinnaar Martin Fondse.  Aron Raams speelt elektrische gitaar en staat bekend om zijn werk met de groep Gare du Nord. Hij speelde eerder in de begeleidingsband van tv-presentator Paul de Leeuw. Joost Abbel speelt dobro en banjo en treedt veel op met zijn band Zorita (Finale Grote Prijs, Amsterdamse popprijs). Tenslotte: Gijs Anders van Straalen op drums en percussie. Hij staat bekend om zijn werk met Wouter Hamel, Giovanca en Room Eleven. Op het album is er ook een speciale gastrol voor Mirte de Graaff, de vaste vioolspeler in de band van Jasper Schalks.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.