Turning Point: Stevige eerste single van Vain Louie

Vain Louie werd in 2014 opgericht met het doel om muziek te schrijven geïnspireerd door de uiteenlopende invloeden van de verschillende bandleden zoals metalcore, hardcore en hard rock. Door het combineren van narratieve teksten, technische drums, zware basgeluiden en melodische gitaren creëert de band een distinctieve en dynamische sound. 

Na slechts drie maanden van repeteren, schrijven en experimenteren met hun geluid speelde Vain Louie hun eerste show in een volle club in Volkel met vijf nieuwe nummers. De groep werd direct omschreven als een jonge, muzikaal gevarieerde band. Kort hierna nam de band drie demo’s op en bleef hun geluid aanscherpen door nieuw materiaal te schrijven en meer shows te spelen in Nijmegen, Den Haag en andere steden. FTM Top Music mocht ze live zien bij Onder De Radar Festival 2 in Nijmegen en was zeer onder de indruk.

De eerste single  ‘Turning Point’ is opgenomen in Studio Moskou. En is een stevig debuut van de band. Met de vocalen van Ruben Jeurissen, Scott Hoeks  & Thijs Janssen op gitaar, Willem Lam op Basgitaar en de drums door Sander Jeurissen. Een debuut single waar je niet om heen kunt, stevige rock met een heerlijke melodie lijn.

Naast dat de band shows speelt door heel Nederland, zijn zij ook druk bezig met het schrijven van hun eerste EP die eind 2018 uitgebracht zal worden.

https://www.facebook.com/VainLouie/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.