Popronde 2018: Dit zijn de 148 acts die de het land reizen!

148 acts doen mee, de bekendmaking was op maandag 30 april vanaf 21.00 uur te horen op 3voor12 radio op 3FM. We zien dit jaar op de Popronde:  Van harte gefeliciteerd namens FTM Top Music:

A Mili
Aarde aan Daan
Abdomen
Abee
Aestrid
Alexandra Alden
Anemone
ANNA-ROSE
AVA NOVA
AYA
BANGANAGANGBANGERS
BAPTIST
Bawrence of Aralia
Bieldermann
Black Operator
BOSKAT
Bottles Of Love
Bourbon Avenue
Boy on the Moon
Camo Columbo
Carina Nebula
Carmen Forbes
Coolboxer
Cordon Rouge
Crystal Chanay
Dan Hair & the Extensions
Dax
Dési Ducrot
Dion Roman
Donkey Kung Fu
Donna Blue
Dubbelfroes
Dusty Stray
Elijah Waters
Eline Mann
Elle Hollis
Elsa Lester
Esther de Jong
Esther Veen
Eva van Pelt
Faradays
Feng Suave
Fetter
Filthy Felons
FLOWERS
Fokko
Frank
G.O.D
Gianski
Gil & Megas
Gizåh
Gyo Kretz
HELM OP
HoppaH!
I’m With Stupid
Jana Mila
Janna Lagerström
Jaskelis
Jasper Mook
Jay-Way
Jibber Jabber & The Jams
Joël Domingos
John-Lewis Cabot
JSSY
Juneville
Karel
Katie Koss
Kid Harlequin
Kita Menari
Kitchenette
LaBeige
Launchable Socks
Laura Sjin
Leonard Luka
Lilø
LOGOSAMPHIA
LOGOUT
LONE WOLF
Loren Nine
Lotte Walda
LOVE COUPLE
Love the System
Luna Mae
Maggie Brown
Malvae
Mama Franko
Marone
Martijn Comes
Meis
MILLENNIALS
Moon Moon Moon
MORADO
Mr. Weazley
Nieuwegrond
NIMBUS 3000
No Man’s Valley
Nona
O, Kutjes
Ocho & Ibs
Orphax
Phoam
Playground Zer0
RAiK
Rey tranquilo
Roel Pothoven
Rowine
Sam & Julia
Samora
San Dollar
Santa Fé
Sen Dubaj
Shagga Ranx
Shary-An
Sheewawah
Sheila and the Kit
Sherman Oaks
Silent Runners
Smudged Toads
SNARESKIN
Snow Coats
Sophia
St. Maane
Starrlight
START/OVER
Steve French
Subterranean Street Society
Subvert
Supersonic Blues
Surf Aid-Kit
Switch Bones
TAPE TOY
Tastic
Teddy’s Hit
Ten Times A Million
Thaïti
The Spvrk
The Tambles
THE TEN BELLS
Torrential
Van Common
VENHILL
Wakeem
Walden
WARD
Wildebeast
Yip Roc
YVI
Ziggy Splynt

DE POPTIPS VAN FTM TOP MUSIC van de Popronde 2018  die we eerder als Tip gaven: (Komende week vullen we de lijst uit de selectie van 2018 aan.)

Kid Harlequin – Kita Menari – TAPE TOY – Yip Roc – Jasper Mook – Thäiti – Dan Hair & the Extensions – Snow Coats – Nieuwegrond – Jibber Jabber & The Jams – Silent Runners – No Man’s Valley

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2017 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act ‘zappen’. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw, Lucky Fonz III en Haevn.

De Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor bands. Het is voor beginnende bands – hoe goed ook – vaak moeilijk om buiten hun eigen regio optredens te regelen en publiek te trekken. De opzet van Popronde – veel spannende bands op aantrekkelijke locaties en ook nog eens gratis toegankelijk –  weet wel publiek te trekken en aandacht te genereren voor (nog onbekende) bands.

Middels de Popronde touren deze talentvolle acts door heel Nederland, bouwen hun naam op, breiden hun netwerk uit en bereiken zodoende veel – voor hun – nieuw publiek.

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daardoor kan men op 1 avond, gratis, veel bands checken. Daarbij ligt het accent niet op “namen of trekkers”, maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe bands te ontdekken in eigen stad bij podia – die normaliter niet of nauwelijks programmeren – op onderlinge loopafstand in sfeervolle setting.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.