De muziek van Meadowlake, de persoonlijke verhalen maken debuutalbum één om in je kast te hebben

Ook Meadowlake gaat debuutalbum uitbrengen. Op 11 mei zal het gelijknamige album verschijnen van de band uit Groningen. De band zal in Vera op vrijdag tijdens een release concert het debuut presenteren.

Meadowlake is een jonge band, ontstaan uit vriendschap. Hun krachtige mix van degelijke indie-songs omvat in een dikke deken van gitaar en echo belooft wat voor de toekomst. De band klinkt bij vlagen rustig als Beach House en dan intens als The National. Met de single ‘Nova’ heeft Meadowlake al laten zien “dat er nog veel meer finesses in het grootse bandgeluid schuilen” (OOR).

Nadat Meadowlake eind 2014 de eerste EP “Elegy” uit heeft gebracht – thuis opgenomen in de slaapkamers van de band – richten ze zich volledig op hun debuut-album, waarop ze een nieuwe kant van zichzelf willen laten horen. Dit album werd opgenomen met producer Minco Eggersman en is begin 2016 afgerond.

Op het album staan de singles Heavy, No Tomorrow en de huidige single War.  Verder horen we Deadman On The Payroll, alleen de titel is al fijn, maar ook Hot Punch, Dreamy en Prove Me Wrong zijn geweldig.  In totaal ontstonden er 30 nummer die zijn teruggebracht naar de 10 songs die op het albym staan. Met zijn vijven werkten zij aan de liedjes afwisselend in Denemarken, Duitsland en Frankrijk.

Het overlijden van de moeder van één van de bandleden heeft veel impact gehad. Dit hoor je op Hot Punch en Heavy, het gaat over afsluiten en dingen achter je laten. Vlak voor de afronding van het album overleed ook de moeder van een ander bandlid. Zeker zal dit album een speciaal album zijn voor de band.

Energieke nummers, afwisselend met rustige nummers. De muziek van Meadowlake, de persoonlijke verhalen maken debuutalbum één om in je kast te hebben.

Het debuut komt op 11 mei uit via Sonic Rendezvous. Pers: It’s All Happening – Jessica de Wal.

Na de release zal de band in juni ook in de UK op tour gaan. 

JUN 10 2018 | PODIUM GIGANT | APELDOORN, NL

MAY 19 2018 | THE BLACK SWAN | BRADFORD, UK

MAY 18 2018 | THE CAVERN PUB | LIVERPOOL, UK

MAY 17 2018 | THE CAVERN CLUB | LIVERPOOL, UK

MAY 16 2018 | WEST STREET LIVE | SHEFFIELD, UK

MAY 11 2018 | VERA: ALBUM RELEASE SHOW | GRONINGEN, NL

Advertenties

One thought on “De muziek van Meadowlake, de persoonlijke verhalen maken debuutalbum één om in je kast te hebben”

  1. Dit is op © FTM TOP MUSIC 2007-2018 herblogden reageerde:

    Op het album staan de singles Heavy, No Tomorrow en de huidige single War. Verder horen we Deadman On The Payroll, alleen de titel is al fijn, maar ook Hot Punch, Dreamy en Prove Me Wrong zijn geweldig. Nieuwe single kun je vanaf vandaag horen in de nieuwe muziek van FTM Top Music “Deadman On The Payroll.”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.