Laatste voorronde met You Should Get To Know Us – We Are Hunters – De Naakte Waarheid.

De laatste voorronde van de Roos van Nijmegen 2018 met You Should Get To Know Us – We Are Hunters – De Naakte Waarheid.

Vandaag alweer de laatste voorronde in en uitverkocht Merleyn. 3 acts die ik al een tijd qua muziek ken, maar nog niet eerder live zag.

You Should Get To Know Us  speelt liedjes. Pakkend en waar nodig hard. De bands succesvolle combinatie van de 90’s slacker mentaliteit met een 21ste eeuwse efficiency leidde in krap 2 jaar tijd al tot het uitbrengen van debuut EP Faceland en talrijke optredens in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Klinkt als: klassieke liedjespop in de stijl van Big Star en Fountains of Wayne met een psychedelische slacker vibe die doet denken aan The Dandy Warhols en Happyness. Vaak uitgevoerd met onnodig harde gitaren zoals bij Dinosaur Jr.

De avond wordt door de 4 heren goed geopend. Stevig nummer mag openen. Daarna een meerstemmig nummer waarbij je de 90s zeker terug mag horen.

De bandleden die samen zingen maar solo ook bijna allemaal en nummer zingen. Het 3e nummer met mondharmonica. Een uptempo lekkere song met flink wat solo geluid.

Solo laten de bandleden fijne stukken horen. Daarna kunnen we hupse. De zaal en band hupse op het volgende nummer. Een rustig nummer. Wissel van instrumenten viel op. Laatste nummer was een fijne afsluiter.

De Naakte Waarheid maakt muziek waarin tekst en stijl centraal staan. Hierbij speelt het collectief met cultureel-maatschappelijke conventies en zoekt het de grenzen op van het clichématige. Een treffend voorbeeld vormt de recent gecomponeerde voorstelling ‘#Houdmoed’: een romantische liedcyclus die half-knipogend verwijst naar zowel cafetaria Het Eethuis als Herman Hesse, zowel hiphop- als hippiescene, zowel Pinkeltje als de Bijbel.

Misschien wel de meeste fans die ze hadden vanavond. Geweldig. Van liederenboekjes tot verkleed partijen. Een lach van oor tot oor. Één en al enthousiaste fans. De opening was al zo nice. Je bent gewoon direct in de sfeer.

De nummers zoals Vandaag, Hoe de morgen ons voor storm behoedt. of Woeker naar het licht. Van de polonaise tot flinke meeklap nummers. Zeer verrassende show met veel verkleed partijen.

De show was zo heerlijk en genoot ik van het publiek, de band ondanks dat er wat technische problemen waren.  De act die door het publiek de meeste stemmen vooraf kreeg om deel te mogen nemen aan deze editie van de Roos.

We Are Hunters: Neem een vleugje Fall Out Boy, een beetje Linkin Park, een toefje classic rock en een interactief podium beest als frontman en je krijgt het jagerscollectief We Are Hunters. De in Nijmegen opgerichte Pop-punk band bestaat uit 5 jongens met een drive en een passie om muzikaal te jagen. Geen bandlid zonder ervaring en geen zaal die niet zwicht voor de charmes van deze jagers. Maak je klaar voor een throwback naar het skatepark in de 00’s.

Welkom Nijmegen! We Are Hunters sluit de avond en knalt met de opening direct door Merleyn. Wat een stem van Rico en de band speelt goed samen. Ieder nummer is raak. Merleyn geniet. Maar ook zeker de band.

Elk nummer klopt en is zuiver en klinkt live net alsof je de plaat op hebt staan, misschien nog wel beter. Het spel is fijn om te horen en ook om te zien. Rico maakt het aanwezige publiek dansen.

We Are Hunters sluiten deze 3e voorronde af. Meer foto’s op onze facebook pagina. Wie gaan er door naar de finale op Hemelvaartsdag? Dat lees je straks ook hier op FTM Top Music.

Dank aan publiek, bands en de Roos van Nijmegen voor 3 prachtige voorrondes.

Verslag van de voorronde 1:

https://ftmtopmusic.wordpress.com/2018/03/27/voorronde-1-de-roos-van-nijmegen-met-27-maart-the-foe-serotonin-breekpunt/

Verslag van de voorronde 2:

https://ftmtopmusic.wordpress.com/2018/04/03/voorronde-2-de-roos-van-nijmegen-met-slecht-platvloers-the-moans/

De Roos van Nijmegen is dé bandcompetitie van Doornroosje. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in poppodium Merleyn voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag in Doornroosje.

Advertenties

2 gedachten over “Laatste voorronde met You Should Get To Know Us – We Are Hunters – De Naakte Waarheid.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.