Debuutalbum: Mother Bass heeft met dit album echt een album gemaakt wat past bij Mother Bass

“We wilden de band oprichten die we zelf op dit moment missen”, aldus zanger Daan Dekker. Al snel werd de ‘First Born’ EP uitgebracht en speelde de band optredens door het hele land. In 2017 werd naast de optredens hard gewerkt aan het debuutalbum, welke op 15 april 2018 uit zal komen op vinyl en cd (op Freya Records). Dit gaat gevierd worden met een speciaal optreden in ‘A Good Vibration’ in Nijmegen een week later op 21 april.

10 tracks en waarvan we Silverspoon, Strangers Once en Sceneries al kennen uit de FTM Top Charts.  Seceneries is al een hit geweest in 2016 toen we ze live zagen op Onder De Radar Festival.  Maar wat is het lekker om deze track weer te horen. De opener Five Fifteen is direct een nummer waarbij het herkenbare stemgeluid van Daan horen. Maar ook de kwaliteiten van Roy, Roel en Friso komen bij de opener goed naar voren.

Wolfman & Grand Old Town volgen en zoals ik de band ken, we starten rustig en dan knalllen. De band weet je op die momenten nog steeds te verrassen. Roadside Epiphany  wat een track, de gitaar, de drums en de bass laten je bij deze track eerst onwijs genieten en dan knallen de vocals door je speakers die je meenemen in zelfs een dansbare track.

En zo gaat The Mansion lekker verder die een stevige opening heeft. Fly is daarna even flink rocken om vervolgens te genieten van de afsluiter van dit album “Eventide”, zoals we ze kennen, we starten rustig, mooie opbouw en zo gaan we stevig het album uit.

Mother Bass heeft met dit album echt een album gemaakt wat past bij Mother Bass, herkenbaar zoals deze 4 gasten zijn. Je ziet ze bijna “live” voor je spelen. Wat heb ik vol trots van dit album genoten en gaan we de komende tijd zeker blijven doen. 

Tracklist: 1. Five Fifteen, 2. Silver Spoon, 3. Wolfman, 4. Grand Old Town, 5. Strangers Once, 6. Sceneries, 7. Roadside Epihany, 8. The Mansion, 9. Fly, 10. Eventide

 

Drummer Roy Veltien (Full Nelson), rocktenor Daan Dekker (Armed Cloud) en bassist Roel van Erp (Ernest van Aaken Band) speelden al geruime tijd in het Nederlandse live circuit. Uit het niets kwam de outsider – gitarist en toondichter Friso Woudstra. Toen waren daar alle ingrediënten en talenten om de band op te richten die alles in zich heeft waar de vier bandleden van houden: Mother Bass. Een hardrockgeluid waarin artiesten als Zeppelin, King Crimson, Soundgarden en Stone Temple Pilots samenkomen.

Pre-order: http://www.fmls.biz/

http://www.motherbass.com/

Advertenties

3 gedachten over “Debuutalbum: Mother Bass heeft met dit album echt een album gemaakt wat past bij Mother Bass”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.