Louwie XVI, Marie Antoinette and Other Bullshit Wives

Louwie XVI, Marie Antoinette and Other Bullshit Wives is de eerste van 3 EP’s die komende maand gaan uitkomen, op 4 mei is de release van de EP’s. Louwie, winnaars van de Roos van Nijmegen 2017 mogen trots zijn op het resultaat. De eerste EP is nu te streamen, 4 heerlijke Louwie songs, gitaren en drums zijn te horen, heerlijk!

All At Once is de 1e van de vier tracks van de EP ” Louwie XVI, Marie Antoinette and Other Bullshit Wives” en nog steeds bewonder ik het stemgeluid van Jelle. The Bakery is een stevige song, Bij Take It All dat direct daarna te horen is kun je even op adem komen.

One Of Us is Happy and The Other One is Me is een track die nog in mijn geheugen bleef hangen uit de Roos van Nijmegen 2017, kwam het door de tekst of door de heerlijke drums die in de track blijft horen. Of zijn het de gitaren die flink uitpakken?

Luister de EP van Jelle Crooijmans, Joris Moore & Juen Schütt.

Nou, 3 EP’s dus. De eerste EP is de zogenaamde we-zijn-nog-op- zoek-naar- ons-geluid- EP, opgenomen bij Nautamix. De tweede EP is de garagerock EP, opgenomen in de woonkamer bij
Jelle. En de derde EP is de volwassen EP met moeilijkere nummers.Verder gaan we er natuurlijk een prachtig feestje van maken.

https://www.nijmegencultuurstad.nl/nieuws/vijf-vragen-aan-louwie

4 mei de fysieke triple EP in Merleyn > Louwie in Merleyn
Foto: William Moore FotografieEen bescheiden tweeduizend-zestien-en-een-half jaar nadat Jezus Christus geboren werd, ontstond er in de krochten van Nijmegen de koninklijk scheurende band Louwie. De liefde die tussen de bandleden (Jelle “De XVIe” Crooijmans: zang/gitaar, Joris “Moore Bass” Moore: Bass en Juen “Juan Carlos” Schütt: drums) ontstond in lokale platenzaak de Waaghals, was op het eerste gezicht. De tekstschrijfster werd – in de persoon van AMBER ROADS – via Tinder opgerakeld maar bleek helaas niets meer te zijn dan een platonische liefde op papier.

Referenties van dit nieuwe gitaarfenomeen? Pavement, The Districts en Parquet Courts zijn namen die het eerst in de grijze massa van de muziekkenner boven komen drijven zodra de mannen van Louwie hun eclectische mix van jaren 90 gitaarrock en moderne garage ten tonele brengen. Sterke popsongs, maar dan keihard.
De brutale puppy heeft ambities groter dan de tuinen van Versailles en is grofgebekter dan Sid Vicious met een kater.

Op 4 mei speelt Louwie in Merleyn, waarbij de 3 EP’s gepresenteerd zullen worden. Meer informatie en tickets vind je hier

Cover: @sjoehad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.