Mother Bass release debuutalbum 15 april 2018

Mother Bass is een Nijmeegse hardrock / alternative rock / grunge formatie, opgericht in 2016. FTM Top Music was aanwezig bij de Onder De Radar Festivals in 2016 en 2017. De band trad daar op met vele andere. Het rock festival lag in handen van Mother Bass zelf. Het festival was een groot succes. Afgelopen periode kwamen er 2 singles uit  Silver Spoon & Strangers Once. Beide tracks staan momenteel in de FTM Top 100.

Op 15 april komt dan het debuutalbum van Roy, Friso, Roel en Daan uit. Nog voor deze release zal er een recensie verschijnen op FTM Top Music. Afgelopen week ontving ik het album al in de brievenbus (nog een big thanks voor “like to thank” in het album.) ‘)

“We wilden de band oprichten die we zelf op dit moment missen”, aldus zanger Daan Dekker. Al snel werd de ‘First Born’ EP uitgebracht en speelde de band optredens door het hele land. In 2017 werd naast de optredens hard gewerkt aan het debuutalbum, welke op 15 april 2018 uit zal komen op vinyl en cd (op Freya Records).

Dit gaat gevierd worden met een speciaal optreden in ‘A Good Vibration’ in Nijmegen. De band zal hier bijna het gehele werk ten gehore brengen, alsmede een inkijk geven in welke muzikale richting de band op zal gaan in de toekomst. Eerder in 2018 werd de videoclip ‘Silver Spoon’ al uitgebracht, met de indrukwekkende beeldvoering van Maurice Swinkels.

Mother Bass heeft zich als doel gesteld om een household name te worden in de Nederlandse cluben festivalscene. “Met zo veel inspiratie en nieuw songmateriaal voel je bijna de verplichting om alles voor deze band te geven – het moet groot worden!”, zegt gitarist Friso Woudstra. Daar voegt drummer Roy Veltien aan toe: “De ogen van de band staan nu gericht op deelname aan de Popronde”.

Drummer Roy Veltien (Full Nelson), rocktenor Daan Dekker (Armed Cloud) en bassist Roel van Erp (Ernest van Aaken Band) speelden al geruime tijd in het Nederlandse live circuit. Uit het niets kwam de outsider – gitarist en toondichter Friso Woudstra. Toen waren daar alle ingrediënten en talenten om de band op te richten die alles in zich heeft waar de vier bandleden van houden: Mother Bass. Een hardrockgeluid waarin artiesten als Zeppelin, King Crimson, Soundgarden en Stone Temple Pilots samenkomen.

De band staat voor energieke en veelzijdige live optredens die voorbij vliegen. Geen gimmicks of crowdpleasing, geen sing-a-long clichés, geen hippe sounds. De band wil muzikaliteit, performance, originaliteit en een tijdloos rockgeluid.

Mother Bass wil elk podium betreden en heeft inmiddels al op podia gestaan als Noordkade, Altstadt, The Box, Popei en Extase. Daarnaast organiseert de band zijn eigen hard rock festival, Onder de Radar (ODR).

In samenwerking met producer Wouter Budé (o.a. Navarone en Orgel Vreten) brengt de band in april 2018 het self-titled debuutalbum uit bij Freya Records. De eerste single Silver Spoon is met een stijlvolle videoclip onder regie van Maurice Swinkels Legion Of The Damned) gelanceerd op 2 januari 2018. De band wil met zijn muziek iedereen bereiken, ook niet-rockliefhebbers. Ze hebben de songs. Rock is nu van alle generaties. Mother Bass is de band die ze zelf gemist hebben de afgelopen tien jaar!

FTM Top Music volgt de band al een tijd, binnenkort dus de release. Je leest en hoort het bij FTM Top Music.

Pre-order: http://www.fmls.biz/

http://www.motherbass.com/

 

Advertenties

One thought on “Mother Bass release debuutalbum 15 april 2018”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.