Indianizer laat je het alledaagse leven even vergeten – album ‘Zenith’ nu uit!

Indianizer laat je dansen en het alledaagse leven vergeten. Vier gasten uit Turijn, die je met hun nieuwe album ‘Zenith’ trakteren op een trippy smeltkroes van tropische vibes, hypnotiserende beats en geestverruimende teksten. ‘Zenith’ kwam uit op 27 maart 2018 via het Nederlands/ Italiaanse label Bordello A Parigi. Beluister het album nu via Spotify. Deze zomer komt Indianizer naar Nederland en België voor een aantal optredens.

Indianizer is beïnvloed door coole bands als Animal Collective, Merdian Brothers, King Gizzard & The Lizard Wizard. Daarnaast zijn de Italianen geïnspireerd door de artiesten van de Tropicalia-beweging van de jaren zestig (in het bijzonder door Os Mutantes) en de Kraut-rockscene uit de jaren zeventig.

De eerste single van ‘Zenith’ is de aanstekelijke track ‘Mazel Tov II’, uitgebracht met twee remixes door het Musica Altra label. Eén van de albumfavorieten is de track ‘Hermanos Nascondidos’. Het is voor de band de eerste keer dat ze in het Spaans zingen. De teksten zijn gebaseerd op een prachtig en tragisch gedicht van de Panamese dichteres Bertalicia Peralta. ‘Hermanos Nascondidos’ is opgebouwd rond snelle en hysterische grooves en kale akkoorden. De track klinkt als een scary cartoon met in de hoofdrol dronken gitaren en paranoïde zangkoren.

Zanger Riccardo Salvini vertelt: “Als je naar onze muziek luistert, willen we dat je het leven van alledag even kunt vergeten. We dagen je uit op zoek te gaan naar nieuwe hoogtepunten, zowel mentaal als fysiek. Ons doel is om iedereen in de zaal te laten dansen. En als je nou echt niet wilt dansen, kun je nog altijd genieten van de muziek en onze psychedelische visuals. ”

www.facebook.com/pg/indianizer
www.soundcloud.com/indianizer
www.youtube.com/user/weareINDIANIZER 
 Indianizer | Mazel Tov II (official video)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.