Voorronde 1: de Roos van Nijmegen met 27 maart: The Foe, Serotonin, Breekpunt

De eerste voorronde van de Roos van Nijmegen is voorbij. De eerste 3 acts hebben gestreden. De komende 2 dinsdagen nog 6 acts. Vanavond op het podium zagen we 27 maart: The Foe, Serotonin, Breekpunt.

Breekpunt mag het spits afbijten deze Roos van Nijmegen. Een hiphop duo met gevoelige teksten. Waarbij het leven met up and downs beschreven wordt. Tussen de nummers door krijgen we een beschrijving van het nummer. De gedachte achter de song.

De beats en de rap zijn aangenaam om te luisteren. De tekst is verstaanbaar om het nummer te snappen. Van een burn out tot Geert Wilders. Van liefde tot meer uit het leven.

Het optreden is een show die goed in elkaar overloopt. Het aangename stemgeluid maakt het ook fijn om te beluisteren. En dan komt er ook een gitaar te voorschijn.

Vernieuwend is Breekpunt zeker.

The Foe zagen we eerder in de voorronde van Kaf en Koren. Niet door in de finale dus de Roos is nu het toneel. In een inmiddels volle zaal van Merleyn. En wederom energie op het podium met de nodige flinke drum en gitaar dat je ook mag horen.

De opening is raak. Rock en het publiek doet gelijk mee. De stemming zit er dan ook direct in met The Foe. Het tempo zit er bij The Foe goed in. Maar een wat rustiger nummer kunnen ze prima aan. Fijn stemgeluid samen met de gitaristen en drummer die ook nog eens een vette solo laat horen.

Het publiek gaat uit zijn of haar dak bij het laatste nummer. De band past prima in het rijtje rockbands dat we eerder zagen winnen in de Roos van Nijmegen.

Fijn om deze jongens weer live te mogen bewonderen.

Serotonin is de afsluiter van de 1e avond. Heavy Metal sluit deze avond.

Met een gitaar en computer. En dan heavy metal sound dat is deze act. Het publiek wat er is gaat heavy uit zijn of haar dak. Beats en gitaar zijn lekker. Schreeuwen is wat heavy metal is. Je moet er zeker wel van houden. 😉

De komende 2 dinsdagen zie je nog 6 acts in de Roos van Nijmegen 2018. Kom zeker een kijkje nemen. De finale is op 10 mei in Doornroosje.

Dank aan de organisatie van De Roos van Nijmegen voor het mogelijk maken van het verslag van de eerste voorronde.

Advertenties

5 gedachten over “Voorronde 1: de Roos van Nijmegen met 27 maart: The Foe, Serotonin, Breekpunt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.