Shaemless: EP III is een lekkere opvolger van eerder werk van deze nog jonge band

Voor de zoveelste keer zien we Shaemless op het podium. Wederom met een andere bezetting. Maar na de winst van De Roos van Nijmegen en vele optredens niet minder geworden. Juist beter. De release van EP III.

Het voorprogramma was voor Paracetamøl. Garage Punk van  Joey Pechler, Guus van Tiem, Jamil Molenaar & Guus ten Klooster.

Engerie en de uitverkochte zaal werd zeer warm.  Heerlijke harde garage punk stond er in Merleyn tijdens de eerste live show van deze band. Een genot om naar te luisteren en te kijken.

De garage naar de zolder gebracht, knalt SHAEMLESS hun “Garage Punkblues” explosief over de Nijmeegse daken. Krakende gitaren schreeuwen over de vuige laag bas, terwijl een paar gure klappen de boel strak bij elkaar houdt. De geluidsgolven doen denken aan The Stooges, The Gun Club en Jon Spencer Blues explosion. Optreden is waar deze Roos van Nijmegen winnaars voor leven, dit hebben ze o.a. bewezen door twee shows in een uitverkocht Doornroosje te openen en door in een afgeladen Melkweg in Amsterdam te staan. Shaemless is aanstormend talent uit Nijmegen die hun eigen Garage Surf ’n Punkblues op de kaart gaat plaatsen.

In 2009 klommen Daan Sturm en Tom Brouwers als 12-jarige jongetjes de trap op naar de zolder van Cyril Rommens om daar eens flink herrie te gaan maken! Een paar repetities later schreven ze zich in voor de Nijmeegse bandcompetitie Rock `n Roll Jonkies. Hoewel deze niet werd  gewonnen, wisten de drie zich met hun -toen nog schattige uitstraling- en heftige nummers een plek te veroveren in de Nijmeegse muziekscene.

Zo maakte de band zich op voor inschrijving van de Roos van Nijmegen 2015. Zoals eerder in 2013 wist Shaemless zich te plaatsen voor de voorrondes. Over de voorronde in 2015 schreef 3voor12 Gelderland o.a. : ‘De afwisseling tussen tempo en volume zitten goed in elkaar en voelen professioneel. Shaemless doet zijn ding alsof het nooit anders geweest is en het moge duidelijk zijn; als overall performance springt Shaemless met kop en schouders boven zijn voorgangers uit.’ Zo ging de band  door naar de finale en wist Shaemless, ondanks de sterke concurrentie van o.a. Call it Lacuna, de Publieksprijs en de Eerste prijs te winnen! Met een aankomende, niet eerste, niet tweede, maar derde EP als munitie zijn deze jonge honden klaar om Nederland aan te vallen.

Daan Sturm op Guitar & vocals, Tom Brouwers op Guitar, Cyril Rommen op Drums & Pepijn Rondon Guasque op Bass brachten je gisteren in een uitverkocht Merleyn de release van de 3e EP. Met familie, vrienden collega muzikanten konden we genieten van het nieuwe werk, maar ook eerder werk kwam meer dan een uur voorbij.

Het werd een garage punk heet feestje in de zaal voor deze EP III. De EP bevat 6 gloednieuwe tracks. We kennen al Swiss Kiss wat als eerste single werd uitgebracht (zelfs op cassette) enkele weken geleden. Swiss Kiss is dan ook de reden om de hele EP eens goed te beluisteren. Hadada is de opener van de EP. Gitaren vliegen op je oren. De tweede track mag starten met de drums en zo bouwen de heren in 1 minuut en 53 seconden je Colors. Piece for a Rat is ook al zo’n track met een heerlijke opbouw. Je merkt dat Shaemless op ook deze EP erg goed de opbouw weet te vinden. Pittsburgh drums, bass en stevige gitaren en dan rust, wederom een track waarbij de garage rock je om de oren vliegt. Henny is ook tijdens deze avond een favoriet van mening bezoeker in de uitverkochte release van EP III. De heerlijke stem van Daan, de bass en drums van Cyril en Pepijn maken met de gitaar van Tom een onvervalste Shaemless track.

EP III is een lekkere opvolger van eerder werk van deze nog jonge band. Deze week FTM Top Album/EP van de week.

Advertenties

2 gedachten over “Shaemless: EP III is een lekkere opvolger van eerder werk van deze nog jonge band”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.