The Brightt heeft hard gewerkt aan de tweede EP, ‘Remedy’.

Stomende, groovende 70’s geïnspireerde rock. De band The Brightt, ontstaan in 2015, zou hier het best mee beschreven kunnen worden. Met een liefde voor explosieve optredens zijn ze er elke show op uit om de boel op stelten te zetten. Met victories op meerdere Zeeuwse bandwedstrijden (e.g. Steenworp en de Zeeuwse Belofte) en tal van spetterende optredens achter de rug is de band er nu op uit om zijn grenzen te verleggen met een nieuwe EP.

De wens was duidelijk: een volwassen, nieuwe sound verwerkt in een indrukwekkende EP met eigen nummers. Deze wens werd in vervulling gebracht dankzij de hulp van coachingstraject opAanZee, waarvoor de band vorig jaar werd geselecteerd. Onder de hoede van hun coach, niemand minder dan poprockgenie Xander Vrienten (vooral bekend als de bassist van Jett Rebel), worden ze sinds de zomer van 2017 intensief gecoacht.

The Brightt heeft alles uit de kast getrokken om de opnames naar een hoger niveau te tillen. Zo zijn de drums bijvoorbeeld volledig opgenomen in de Grote Kerk in Groede, waardoor de natuurlijke galm van de kerk bijzonder tot zijn recht komt. Op de EP staan zeven nummers, waarvan enkelen te maken hebben met de verdrietige periode die de band doormaakte, na het overlijden van de vader van Max. Ook de bandsamenstelling wijzigde, sinds het najaar van 2017 is de band met z’n vijven.

Naast de release van de EP, zal ook de tweede videoclip uitkomen. Op de releaseavond, die op vrijdagavond 6 april gepland staat in De Spot in Middelburg, zit HunterStreet in het voorprogramma en het naprogramma wordt verzorgd door scratchfenomeen DJ Vindictiv. Daarnaast zal The Brightt worden ondersteund door verscheidene gastartiesten tijdens de show.

The Brightt werkt er hard aan om van 2018 net zo’n spetterend jaar te maken als van 2017. Aan de voorbereiding zal het in elk geval niet liggen. Zo zijn ze al bevestigd voor het uitverkochte festival Hrieps en hopen ze een plaatsje te bemachtigen in de Popronde 2018.

Release: vrijdag 6 april 2018, 20.30 uur, De Spot, Middelburg

FTM Top Music mocht de EP beluisteren, recensie daarvan kun je komende week lezen op FTM Top Music

Advertenties

One thought on “The Brightt heeft hard gewerkt aan de tweede EP, ‘Remedy’.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.