De Pop & Rockschool bij de Lindenberg / Live On Stage

Speel jij met je band over een tijdje de zaal plat? De Pop & Rockschool is dé plek voor jongeren om muzikale dromen waar te maken. Je krijgt instructieles op je instrument en speelt daarnaast in een band. En minimaal drie keer per jaar bestijg je met je band het podium. De Pop & Rockschool bij de Lindenberg is inmiddels uitgegroeid tot een waar succesnummer: we hebben al meer dan 35 jongerenbands in huis!

Hoe werkt de Pop & Rockschool?
Tijdens de instructieles (38x) leer je spelen of zingen en bereid je de nummers voor, in de bandles (32x) speel je samen met anderen- altijd onder leiding van een docent. Dat betekent goed leren luisteren, improviseren en werken aan je podiumpresentatie. Want natuurlijk ga je het podium op- bij de Lindenberg, of elders in de stad.


De instructielessen bij de Pop & Rockschool duren, afhankelijk van het aantal leerlingen, 30 of 45 minuten. Wie liever alleen les krijgt, kan zich inschrijven voor de Pop & Rockschool plus: daar krijg je wekelijks 25 minuten individueel instructieles. Alleen in een band spelen, dus zonder instructieles, kan ook. Plaatsing in een band is afhankelijk van beschikbare plaatsen, instrument, niveau en leeftijd. Later instromen is in overleg ook mogelijk.

Bands van verschillende niveaus
Binnen de Pop en Rockschool kennen we niveau A t/m D. Niveau A is voor beginners, bands op D-niveau spelen goed, schrijven eigen werk, regelen zelf optredens en doen mee aan wedstrijden. Door samen hard te werken kun je ieder jaar een niveau hoger komen. Wil je je voorbereiden op een muziek-vakopleiding, dan kan dat in een van de top-bands op woensdag.

Alle popinstrumenten en zang
In Pop & Rockbands is er plaats voor zangers, rappers, drummer, bassist, gitaristen, blazers, pianisten, keyboardspelers en alle andere in de pop gebruikelijke instrumenten. Heb je een minder gangbaar instrument of wil je spelen én zingen, geef dat dan aan op het

Bands on stage
Pop & Rockbands treden vaak op. Afgelopen seizoen waren ze te vinden op Live on Stage, Voorspeelavond Aldenhof, Open dag Lindenberg, Tussendoortjes, Wintertuin, Spark festival Dukenburg, Nijmeegs Muziekfestival, Lindenberg a GoGo, Music Meeting en Museumpark Oriëntalis.

Als je al een band hebt
Speel je al in een band, wil je graag optreden en regelmatig begeleiding krijgen van een professional, neem dan contact op met de coördinator van de Pop en Rockschool. Er zijn vele mogelijkheden. Uiteraard is het ook mogelijk om enkel instructielessen (groeps- of individueel) te volgen, zonder dat je in een band of ensemble speelt.

Bandcoaching in samenwerking met stichting Pan
Als het spelen in een band na een tijdje serieus begint te worden, merk je dat er meer bij komt kijken dan muziek maken alleen. Hoe regel je optredens? Hoe kun je je band meer eigen smoel en sound geven? Hoe vind je je weg in de muziekscene? Bij de Pop & Rockschool begeleiden we de gevorderde bands hierin. Dat doen we samen met Stichting Pan.

Morgen is het weer tijd voor Live On Stage: 35 bands, veel uit de stal van de Lindenberg Pop&Rock School, maar ook De Roos van Nijmegen acts die dit seizoen meedoen. Merijn en Torre van Navarone en De Staat zijn er te vinden.

Zondag 11 maart om 13.30 uur is het weer tijd voor een nieuwe editie van Live on Stage – hét muziekfestival voor jonge muzikanten uit Nijmegen en omstreken. Maar liefst 35 bands beklimmen de vier podia in de Lindenberg. Onder hen vele bands van de Pop & Rockschool en bands die deelnemen aan de Roos van Nijmegen. Dit jaar worden zij afgewisseld met een hele speciale gast: om 15.00 uur is er een live Q&A met Torre Florim van De Staat!

Kijk voor meer informatie op https://www.delindenberg.com/live-on-stage/

 


Lindenberg Pop & Rock op youtube: https://www.youtube.com/channel/UCTjIIZcBxecq7Ird-0D3NAQ

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.