Indie-Rock zoals Harvest Moon is, Indie-Rock waarvan je mag en kunt genieten.

De naam Harvest Moon verraadt al een beetje waar de inspiratie voor hun muziek, in beginsel, vandaan komt. Dit legendarische album van Neil Young mag dan het vertrekpunt zijn geweest maar de band Harvest Moon is, sinds haar ontstaan in 1992 in Son en Breugel, onder de rook van Eindhoven, stevig doorgegroeid.
Veel muziek geluisterd, veel gespeeld en al het goede hebben zij onderweg samengebundeld in Harvest Moon’s muzikale identiteit. Van intrigerende spacey popsongs, dansbare blues rock en indrukwekkende, verstilde ballads tot swingende instrumental-surf. Harvest Moon trekt op plaat, en live, alle registers van hun muzikale lenigheid open.

In twee achtereenvolgende edities (2015 en 2016 ) van het ‘International Pop Overthrow’ festival, heeft de zeskoppige band maar liefst zes maal in de legendarische Cavern Club & Pub in Liverpool mogen optreden. Daar waar voor iedere jaargang twee optredens gepland waren, heeft de band zoveel indruk gemaakt op de organisatie (tussen 140 andere bands) dat zij beide jaren gevraagd werden een extra optreden te verzorgen. Een eer om het publiek te zien genieten en losgaan, op de plek waar The Beatles in de sixties (en later bijna alle groten der aarde) furore hebben gemaakt.

Harvest Moon is een z.g. Indie pop/rock band. Beluister je diverse Indie bands, is het moeilijk een gemene deler in muziekstijl te bepalen. Wanneer je Harvest Moon’s nieuwe album ‘Whiskers & The Brains’ beluisterd, wordt het er niet eenvoudiger op. Soms zijn de invloeden van hun muzikale voorbeelden (The Doors, The Strokes, Pogues, Neil Young, etc.) hoorbaar, maar het is hun eigen sound, mede dankzij het unieke stemgeluid van hun zanger, die Harvest Moon zo onderscheidend maakt.

We konden al diverse singles in de FTM Top 100 vinden en ook het album stond al in de FTM Top 30. Hoog tijd om het album eens door te nemen. Met daarop ook een aantal gastmuzikanten.

Whiskers & the Brains’ het debuut album van Harvest Moon.  Muzikaal retestrak, soms psychedelisch op het spacen af, soms stevige, vuige rock.

Twaalf songs horen we op Whiskers & The Brains.

Say What You Want, een misschien wel country-achtige track, daarmee openen ze het album. Single Mistake kennen we als single, heerlijke stem van Rob. Waarbij je relaxed kunt luisteren naar het gitaarspel, drums, en bass. Rain gaat verder, keyboard en drums openen het nummer, waardoor je rustig kunt luisteren naar het prachtige Rain.

Whiskers & The Brains is een heerlijk rustig nummer en tevens de titel van het album. Lekkere beat. We horen ook Jori van Gemert op deze track. De eerste gasartiest op het album. Lekker gitaarspel.

One Of The Boys samen met Henk Koorn, fijne gitaartrack met een fijne beat.Surprise met Judith Doorschot stond ook in de FTM Top 100.  Suprise van een nummer. Net als Rain een rustig nummer.

Burning Sand, we staan aan zee en langzaam komt het nummer op gang. Een heerlijk briesje. Strangled is weer een uptempo track waar we de gitaren goed kunnen horen.  Dat doet Stranger Things dan ook. Fresh Love brengt je een Fresh liefdesliedje. Omdat samen met Jori  nog  Put It In A Letter te laten horen, waar we net als het laatste nummer  By Your Side weer de gitaren en drums horen.

De band;
Rob Dekkers (leadvocals), Thom Vlemmix (rythm-guitar/backingvocals), Renier Vlemmix (bas), Wilco Toonen (keyboard), Sandor Paulus (drums) en Paul Doorschot (lead-guitar).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.