Voorronde 1: Kaf en Koren 2018: Sovay, The First Resort & The Velvet State

De eerste voorronde van 2018 van Kaf en Koren is geweest. De komende 3 dinsdagen gaan we alle bands zien. Eerder wonnen al Rectum Raiders, The Hubschrauber en vorig jaar Foxlane. Drie bands mochten het spits afbijten dit jaar. The Velvet State hadden al een FTM Top Album, The First Resort al een nummer 1 hit.

In oktober 2017 had Sovay haar eerste repetitie in de huidige bezetting. Drummer Karlijn en gitariste/zangeres Frankie hebben na een lastige start hun muzikale maatjes gevonden Tess op basgitaar en Hugo als lead gitarist. Ze halen inspiratie uit onder andere Wolf Alice en Alvvays en zijn op zoek naar een eigen sound binnen de indie rock. Ze zijn pas net begonnen maar hebben samen een hoop ambitie en vooral erg veel plezier in het maken van muziek.

De eerste band van de avond in een druk cultuurcafe. Fans en familie stonden klaar. De start was even wennen. Maar bij het nummer I Should’ve stayed in bed klinkt het aangenaam.

En dat merk je in de nummers die ze verder mochten spelen. Laatste nummer Female Highwayman wat ze ook uitbrachten als demo klonk met de bass en gitaar erg lekker. Misschien wel het meest pakkende nummer van de avond.

The Velvet State is een getalenteerde vierkoppige band uit Nijmegen. Hun muziek is een mix van funk, rock en pop, gepaard met een sterke live performance. Artiesten als de Red Hot Chili Peppers, John Mayer en Otis Redding beïnvloeden de groep. De band speelt meestal in hun thuisstad Nijmegen, traditiegetrouw in stamkroeg Dollars. Maar ook buiten de stad- en landgrenzen is de band te horen. Zo stond de groep eerder op de bühne in Noord-Limburg, Brabant, Gelderland, de Duitse grensstreek en in Noord-Holland, met als hoogtepunt Paradiso Amsterdam. Of je The Velvet State nu in een sfeervol klooster, bij een intiem huisconcert, festival of in een volle kroeg treft, hun muziek is in ieder geval onmiskenbaar.

Ja hoor live zijn ze goed! De opening is dan ook direct raak! Genoeg te zien op het podium! Alsof je de EP aan zet. Ready to go zijn ze zeker. Wat een heerlijke stem. De set is dan ook helaas zo voorbij. Prachtige nummers voor vriend of moeder. Daarna rocken ze door. Over High worden in de Booster op de kermis. Belachelijk goed gitaarspel. Heerlijke bass en drums en fijn stemgeluid om naar te luisteren. Het klonk het super. Top set.

The First Resort is de nieuwe hardrockband van Nijmeegse bodem. Met beukende gitaarriffs, kletterende bekkens en pompende bassen spelen zij onder leiding van een sterke frontvrouw elke zaal plat. Naast covers is The First Resort momenteel druk in de weer met eigen werk. Een ode aan de grote rock-giganten als Guns ͛N Roses, AC/DC en Rage Against the Machine, gegoten in een modernere female-fronted Hard Rock/Metal sound waarbij bands als Alter Bridge, Halestorm en The Pretty Reckless de grootste inspiratiebron vormen.

De laatste band van de avond scoorde een nummer 1 hit met When It’s Over. Een hit en Indie disc op Indie XL. Opnieuw verwelkomen we een zangers op het podium. Stonden eerder al bij Rock n Roll Jonkies waar ik al fan was van deze band. Rocken!

De hardste band. Geluidtechnisch kan de geluidsman het niet altijd aan. Zo hard rocken ze. Zelfs de ballad is The First Resort. Ze eindigen met de single When It’s Over en dat doen ze goed, het publiek komt los, Een spetterend einde van de set.

 

Kaf en Koren, Ronde 1 zit erop. Meer foto’s op facebook. Volgende week kun je weer 3 bands zien. Wie er door gaan naar de finale? Dat zal na ronde 3 bekend gemaakt worden. We kunnen nog genoeg zien de komende 2 dinsdagavonden in het Cultuurcafé. Eerder wonnen en zagen we Rectum Raiders, The Hubschrauber en de winnaar van vorige jaar Foxlane.

Advertenties

One thought on “Voorronde 1: Kaf en Koren 2018: Sovay, The First Resort & The Velvet State”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.