Silent War – Animals is catchy, rock en pop met dansbare grooves met elektronische invloeden

Silent War brengt je Animals. Animals is de opvolger van Nightfall. De nieuwe EP staat dichter bij de band dan ooit. Rond de zomer brengt Silent War de nieuwe EP Echo uit. 

Animals is catchy, rock en pop met dansbare grooves met elektronische invloeden. De heerlijke melodie lijn in Animals blijft hangen. De opbouw richting het refrein, de catchy sound is wat deze single weer heerlijk maakt. Dat de elektronische sound  op Animals  hoorbaar is, maar door dit “nieuwe” geluid is Animals een hit. Live brengt de band energie, zoals we zagen tijdens de Popronde in 2016.

Dennis Jonker | Josha van der Horst | Coen Peddemors | Paul Much | Max Snel laten met deze nieuwe single een geluid horen die  we ook kunnen verwachten op de nieuwe EP. FTM zag de formatie tijdens de Popronde. Na stad en land afgespeeld te hebben tijdens Popronde – top 10 meest geboekte bands – en een knallend optreden bij DWDD heeft de band ervoor gekozen om in 2017 een stap terug te nemen en zich te focussen op het schrijven van een nieuwe EP. Voor deze EP is de band dieper gegaan dan ooit tevoren, om vervolgens tot de kern van Silent War te komen. 

De opvolger van Nightfall (werd nummer 1 in de FTM Top 100) bracht de heren opnieuw een nummer 1 in de FTM Top 100, dit nadat ze de FTM Top Hit te pakken hadden. Waren te horen op 3FM en  staan ook in de Indie Chart Top 10 van IndieXL.  Mede hierdoor reuze benieuwd naar de EP Echo die rond de zomer gaat verschijnen.

Al een aantal jaar volgen we deze band: Maar Silent War heeft een ware evolutie ondergaan. Nieuwe songs, een nieuwe formatie en een compleet nieuwe sound. De grootse, bombastische songs hebben ruimte gemaakt voor dansbare grooves met elektronische invloeden. Een fris, rauw en energiek geluid, met als inspiratiebron het nachtleven. De band omschrijft de nieuwe sound als een mix tussen indie en elektronische muziek. De energie van een Club, gecombineerd met een stevige live drums, synths en puntige gitaren.

‘Dit komt omdat we steeds meer affiniteit met elektronische muziek hebben gekregen. Daarnaast heeft ook het gebruik van synthesizers een steeds grotere betekenis gekregen binnen de band’, vertelt gitarist Dennis.

Ondanks de vernieuwde sound is de essentie van Silent War hetzelfde gebleven. Silent War staat voor contrast. Dag en nacht – licht en donker. ‘Het omschrijft de innerlijke strijd die iedereen wel eens met zichzelf kan voeren’, zegt Paul. Veel van de teksten van de band gaan over deze tweestrijd en het ontsnappen aan de dagelijkse routines. Eenmaal op het podium komt dan ook werkelijk alle energie eruit en kan de band zichzelf helemaal verliezen in het moment.

Josha en Paul kennen elkaar uit het lokale clubcircuit. ‘Ik wist dat Josha zong en was toentertijd op zoek naar een zanger met dezelfde ambities. Het klikte direct en ook onze muzikale interesses overlapten precies’. Kort daarop kwamen ze gitarist Dennis per toeval tegen. Dennis maakte geluiden met zijn gitaar die wij nog nooit eerder hadden gehoord.’ Lacht Josha. Nog steeds is zijn gitaargeluid kenmerkend voor de sound van de band. De andere bandleden Coen (bas) en Max (synths) hebben zich als laatste bijgevoegd.

Waarom de nacht voor de band centraal staat? ‘De nacht inspireert ons om nieuwe muziek te schrijven’, aldus frontman Josha. ‘Daarnaast komt onze muziek ’s nachts gewoon het beste tot zijn recht. De nacht omvat een bepaalde sfeer die je overdag niet tegenkomt. Iets Mysterieus en onheilspellends, wat je terug hoort in onze muziek. Ik schrijf vaak het liefst ‘s nachts omdat ik dan in een bepaalde state of mind kan komen. Als je een tikkie wazig bent kom je vaak op creatieve ideeën. Daarnaast heb ik geen afleiding en is het heerlijk stil om mij heen zodat mijn fantasie de vrije loop krijgt.’ Paul voegt daar nog eens aan toe dat ze s’ nachts de mooiste avonturen meemaken. Verhalen die soms zelfs hun weg maken naar lyrics van de tracks.


Benieuwd naar het eerste geluid van Silent War? Check dan de nieuwe single Animals op Itunes of Spotify ◑ Een song die zeker in je playlist moet hebben. Volg de band via de bekende social media.

Produced by: Huub Reijnders
Artwork by: Ugla Studio

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.