Mustang Medicine: Country, zwoele blues en intieme folk

3 maart 2018 brengt Mustang Medicine – hun debuut EP uit, genaamd ‘Mustang Medicine’. Wat mag je hiervan verwachten? Een mix van opzwepende country, zwoele blues en intieme folk. We vieren deze mijlpaal met een releaseparty in het Amsterdamse poppodium Cinetol.

Mustang Medicine EP bevat 6 tracks, waarvan je nu de single The Galloping al kunt beluisteren. Een voorproefje op de rest van EP die op 3 maart gaat uitkomen. Deze track geeft je het gevoel van die country en blues die Mustang Medicine gaat geven met de rest van de EP. Het is de afsluiter van de EP.

Skip On Church laat je de heerlijk stem en muziek horen. Wow, uptempo heerlijke gitaar van Anne en de bass van Marja.

Man Down start met de gitaar van Anne en wanneer de bass komt brengt je dit mid uptempo nummer je mee in de muziek van Liesbeth en Anne, Olaf en Marja. De heerlijke stem brengt je door het land heen. Het gitaarspel is aangenaam om te luisteren.

Sleepless Boy brengt je rust, het gevoel dat je over het platteland kijkt en geniet van de zon. Heerlijk rustgevend nummer over een Sleepless Boy.

Hold The Thorns is de track die je na wat rust van Sleepless Boy een mooie overgang. Een track die wat mysterieus overkomt.

Om vervolgens Beat ’n Horse te laten horen, de gitaar van Anne en de drums van Olaf laten je samen met de Bass van Marja en de stem van Liesbeth weer van deze country, blues song genieten. De mondharmonica erbij en het is een Mustang Medicine song. Misschien wel de beste song van de EP.

Liesbeth en Anne zijn beide opgegroeid in het dorpje Hardenberg. In hun jeugd deelden ze een gitaarleraar, zaten ze op dezelfde school en stonden ze op dezelfde podia. Pas 10 jaar later toen ze beide in de randstad woonden sloeg de muzikale vonk echt over en richten ze roots en americana band Mustang Medicine op. Samen met de geboren en getogen Amsterdammer Olaf Bakkes heeft de band een goed debuut jaar achter de rug waarin flink aan hun live reputatie is gebouwd. Afgelopen jaar hebben ze onder andere gespeeld op het ‘Ye Olde Country ‘N Folk Festival’ in Musicon, Eetcafé Stathe in Utrecht, Koningsdag in Amsterdam en het ‘Meddle Festival’ in Oud Ade.

Dit debuutjaar wordt afgesloten met hun eerste EP ‘Mustang Medicine’ en de komst van Marja Silvertant op bas. Mustang Medicine is nu helemaal klaar voor een zomer vol festivals.

Advertenties

One thought on “Mustang Medicine: Country, zwoele blues en intieme folk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.