Once is Morrès en Morrès is Once. Heerlijke gitaren en de vocalen blijven je verrassen. Luister Morrès, deze week Once ook in de playlist nieuwe muziek.

Morrès, een Nederlands rocktrio uit de regio Arnhem-Nijmegen, bestaande uit de musici Thomas Calis, Johan ‘basso’ Volman en Anco Koens.   De band werd opgericht in 2013 – toen een kwartet – en handelt sinds 2016 in de huidige formatie. Het recept: een stevige en rijzende ritmesectie, aangevuld met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen, resulteert in melodieuze power-pop met veel energie en dynamiek, van stevige rocknummers tot fragiele ballads – hier en daar wat jazzy invloeden. Muziek waarin men ruimte vindt, een mix van The Police meets Muse: energie, dynamiek, emotie.  

Once is Morrès en Morrès is Once.  Maar de rest van de EP is divers, heerlijke gitaren en de vocalen blijven je verrassen. Luister Morrès, deze week Once ook in de playlist nieuwe muziek.

Mercy geeft je weer die gitaren vocalen, de heerlijke melodie.  Maar luister ook het prachtige Blue Sky,  A Good Day is weer een goede track na de ballad, So Familiar sluit de EP A Good Day af en daarmee is A Good Day een EP waar je oprecht uren naar kunt luisteren.

Hoogtepunten sinds de oprichting zijn, bijvoorbeeld, een live optreden op de landelijke radio in Veronica’s Countdown Café, de release van het album Still in 2015 ..   In 2016 werd Morrès, na samen te treden met drummer Thomas, het rock-trio dat ze nu zijn. Nieuwe muziek werd geschreven voor de opvolger van de eerste EP, resulterend in de 5 nummers EP A Good Day.   A Good Day is een EP geworden met 4 stevige nummers en een ballade. Over het algemeen heeft de muziek een vrolijke, energieke vorm, in tegenstelling tot de teksten, die gaan over onderwerpen als verlies in al zijn vormen en vormen – en tegelijkertijd een ode aan het leven zelf.  

 

De EP werd gepresenteerd in LuxorLive in Arnhem op 15 september 2017. Samen met de wereldwijde release van de plaat “A Good Day” werd de single “Once” gelanceerd, compleet met clip. Ondertussen is Morrès druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal. Een ander nieuw project dat nog gaat komen, is het organiseren van een minitour in Duitsland – en natuurlijk zoveel mogelijk optredens in Nederland.    

LiveStreamMagazine “… Een potentiële brullende ritmesectie met krachtige baslijnen en strak vloeiende drumbeats. Sterke, zuivere vocalen, energie en ervaring. Een snufje alt-rock en symfo, scherpe teksten en onderwerpen. Al dan niet verplaatst of geschud leidt dit tot een kern van melodieuze power-pop waarin fragiele ballads niet worden geroepen. ” “… Once, inspired on Metallica’s ‘St Anger’ neemt je mee in een persoonlijke zoektocht naar angst en woede waarin de geluiden je perspectief bieden. ‘  

LivePodium.nl: “… een band met een massieve, melodieuze pop. Het woord dat in me opkwam is ‘bombastisch’ maar misschien ga ik te ver. De drie mannen formatie heeft ons een EP opgeleverd die de moeite waard is “

Boeken kan via http://www.zeal.onl

2 gedachten over “Once is Morrès en Morrès is Once. Heerlijke gitaren en de vocalen blijven je verrassen. Luister Morrès, deze week Once ook in de playlist nieuwe muziek.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.