My Own Army: De band geeft een krachtige en energieke live-uitvoering!

My Own Army is een Alternative-Indie-rockgroep uit Rotterdam, Nederland. De band werd gevormd in 2008 toen Vincent Hekkert (toen bass) en Herman de Kok (gitaar en leadzang) samen met Sven Spierings (drums) een band met 3 leden maakten met originele muziek beïnvloed door rockbands zoals Stone Temple Pilots , de Missie, Soundgarden, etc. Kort daarna realiseerde de band zich dat een vierde lid nodig was om hun geluid te verbreden, waardoor bassist Dennis van Elswijk zich bij de band aansloot en Vincent overschakelde op leadgitaar.

In 2010 bracht de band haar debuut-EP getiteld Throw Away the Silence uit, opgenomen onder het indie-label Dying Giraffe Recordings. Het album werd uitgebracht op CD en digitaal op iTunes. De EP werd gesteund door een rigoureus tourschema, voornamelijk door heel Nederland, waar de band geleidelijk een naam oprichtte met fans, rockcafés en clubs.

In 2012 moest de band afscheid nemen van hun bassist Dennis, die wegens onverzoenlijke verschillen vertrok. De groep hergroepeerde snel en vond bassist Ferry Westdijk, die een nieuw geluid aan de band toevoegde en zijn eigen stijl van muziekschrijven inbracht. Met Ferry in de formatie nam de band Too Many Faces op, een volledige CD die in 2014 werd uitgebracht onder de RVPrecords. Too Many Faces is rauw, sfeervol en veelzijdig met een industriële sfeer die vakkundig is vastgelegd in het geluid van de band, evenals de CD-artwork. De band ondersteunde hun release met een tourschema, dat ook uitvoeringen in België omvatte.

Terwijl 2016 rondrolde, begon de band te worstelen met hun muzikale identiteit, waardoor een jaar van sabbatical in werking trad. Dit gaf de band de tijd om zich te concentreren op hun geluid, de structuur van hun songs en, al met al, hun muzikale identiteit en volwassenheid. Als gevolg daarvan heeft de band het afgelopen jaar negen nieuwe nummers geschreven, die ze in 2017 live zullen geven. Geïnspireerd door Oceansize, Soundgarden, Elbow en Tool, is My Own Army voortdurend op zoek om hun grenzen te overschrijden, zowel muzikaal als tekstueel. De band geeft een krachtige en energieke live-uitvoering van ongeveer een uur, waarbij een zwaar rockgeluid wordt gecombineerd met bas en drums, met melodische en atmosferische vocalen, achtergrondzang en jammerende leadgitaar.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.