Mustang Medicine: Plattelands Country met ritmes van de stad

Op 3 maart 2018 brengt de in Utrecht en Amsterdam gevestigde band ‘Mustang Medicine’ haar gelijknamige debuut EP uit. Het album is een mix van opzwepende country, zwoele blues en intieme folk. De nummers van leadzangeres Liesbeth gaan over de transitie van het Sallandse platteland naar de randstad.

Op ‘Mustang Medicine’ brengen Liesbeth Hans (zang en gitaar) en Anne Kruiter (gitaar), hun landelijke muzikale roots samen met de stedelijke ritmes van Olaf Bakkes (drums) en Marja Silvertant (bas).

Deze debuut EP beschrijft het proces dat veel mensen zullen herkennen: de verhuizing van het platteland naar de stad. In dit geval gaat het over Liesbeth Hans. Toen Liesbeth net in de Amsterdam woonde, stond ze als singer-songwriter met klotsende oksels op open mic nights. Nu is ze een stevige bandleidster die sterke nummers schrijft.

Te ongepolijst voor de stad en te uitbundig voor het platteland.

Liesbeth: ‘‘Toen we met Mustang Medicine startten, kwam alles samen. Anne en ik met onze roots in country en blues, Olaf met zijn stedelijke funk. We vinden elkaar aan de rafelranden van de stad. Te ongepolijst voor de stad en te uitbundig voor het platteland. De grote stad had altijd al een enorme aantrekkingskracht op me, ik had het idee dat ik daar meer kon experimenteren in het proces van wie ik aan het worden was.”

Verliefd op Amsterdam
“Toen ik eenmaal in Amsterdam kon gaan wonen, voelde dit als een verliefdheid. Het was spannend en elke ‘eerste keer’ gaf me kriebels in mijn buik. Bijvoorbeeld de eerste moshpit op een rock ’n roll feest waarbij de geur van zweet ineens sexy werd en de eerste keer op een vrijplaats waar grijze muizen de uitzondering waren in plaats van de regel. Het nummer Skip on Church gaat over de aantrekkingskracht van het afwijken van de gebaande paden. Daar had ik in dit proces een sterke behoefte aan.”

Hoewel het stedelijke veel invloed op Liesbeth heeft gehad, voelt ze zich soms nog steeds een plattelandsmeisje. Liesbeth: “Maar ik heb de nodige onzekerheden achter me gelaten. In Hold the Thorns zing ik over de kracht die ik als vrouw in de stad heb ontdekt. Iets waar ik extreem trots op ben, maar nog niet kende voordat ik in Amsterdam woonde.”

Mustang Medicine is klaar om haar debuutalbum te laten horen. In de stad én op het platteland en hoopt op een zomer vol mooie muziekfestivals.

De EP Release wordt gevierd op 3 maart in poppodium Cinetol te Amsterdam.

Tickets zijn voor 5 Euro aan de deur verkrijgbaar of te bestellen via MustangMedicine.nl.

Programma:

Deuren open: 20:30 uur.

Voorprogramma Dan German: 21:00 – 21:45 uur.

Mustang Medicine EP Presentatie: 22.00 – 23.00 uur.

Afterparty: 23.00 tot 03.00 uur.

http://www.mustangmedicine.nl

Eén gedachte over “Mustang Medicine: Plattelands Country met ritmes van de stad”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.