Stijn Grul: Debuut EP “Roses”: Kippenvel bij de eerste tonen

Soms heb je van die momenten dat je bij de eerste tonen van een EP kippenvel krijgt.  Ademloos heb ik de EP ‘Roses’ vanmiddag in de zon mogen beluisteren. De zon ging plotseling steeds harder stralen. Die EP waar ik dat van heb komt a.s. vrijdag, 23 februari uit. Dan brengt de Utrechtse Stijn Grul zijn debuut EP uit in dB’s. De plaat draagt de naam ‘Roses’ en is opgenomen in Kytopia (Tivoli Oudegracht).

De stem van Stijn geeft je een gevoel van rust, veiligheid en je geniet van de heerlijke blazers die samen met de bassist, toetsenist en gitarist je van de heerlijke tracks van deze debuut EP. Zeker sfeervolle popmuziek met een goude, dikke Jazz rand.

Na de intro van de EP neemt Stijn je mee in City Exit, de eerste single van Stijn Grul. City Exit stond in de FTM Top 100 charts en is inmiddels bezig met een re-entry in die charts.

Wake Me When It’s Over is soul, jazz en die heerlijke blazers brengen de zon door je huiskamer heen.

Heal the Wounds, zwoele Jazztrack die je meeneemt in de wereld van Stijn.

Roses is de titeltrack van EP, de track geeft je het gevoel dat je verder in het leven van Stijn neemt. De rustige sfeer gaat eindigen in heerlijke gitaar en blazers. Roses is de perfecte zwoele zomeravond track.

When Can I Start Sleeping (Through the Night) is de dansbare song, bij het luisteren zie ik de mensen om me heen dansen door de zaal, de perfecte afsluiting van deze debuut EP, vanaf vrijdag kun je deze beluisteren.

Met door jazz beïnvloede sfeervolle popmuziek schudt Stijn Grul met zijn band je weer wakker. 3FM ging je al voor en is fan van de band die betovert en meesleept door middel van hun experimentele en mysterieuze klanken.

De band bestaat, naast Stijn Grul zelf, uit bassist, toetsenist en gitarist ook uit een duo blazers dat samen volume geeft aan het geheel. Stijn Grul heeft zich laten inspireren door onder andere Jeff Buckley, Radiohead en The Smiths.

2 gedachten over “Stijn Grul: Debuut EP “Roses”: Kippenvel bij de eerste tonen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.