Woodstock Sessions: February Moon brengt nieuw materiaal in live-uitvoeringen uit

Begin februari 2018 komt de Gelderse band February Moon met nieuw materiaal; de ‘Woodstock Sessions’ EP. Een serie van vier live video’s die samen een live EP vormen. De ‘Woodstock Sessions’ zijn opgenomen in de gloednieuwe Woodstock Recording Studio te Enschede. Vergezeld van een video worden alle vier nummers deze maand naar buiten gebracht. De eerste single is The One.

In Februari 2017 bracht February Moon, onder het licht van de volle maan in het uitverkochte poppodium Merleyn, haar debuut-EP uit. Onlangs nomineerde 3voor12 Gelderland 20 Gelderse bands voor hun releases in 2017. Met hun debuut EP heeft February Moon de derde plek bemachtigd. Zie hier de bijbehorende recensie. In de tussentijd heeft de band niet stilgezeten. Het eerste resultaat daarvan is deze ‘Woodstock Sessions’ live EP.

In deze serie laat February Moon vier persoonlijke nummers horen, waarmee de band haar diepste gevoelens en onopgeloste vragen met je deelt. Soms meanderend langs gedachten, begeleid door fragiele pianolijntjes en dan ineens, als de emotie je overvalt, word je wakker geschud door een ‘wall of sound’ die hard binnenkomt.

De intieme, natuurlijke sfeer van de Woodstock Recording Studio, uitgerust met allerlei vintage gitaren, wurliters en amps – een snoepwinkel voor de muzikant! – sluit goed aan bij de oprechtheid van de muziek van February Moon. De kwetsbaarheid van de songs komt goed tot zijn recht in de rust die de Woodstock Recording Studio uitstraalt.

In de ‘Woodstock Sessions’ schijnt February Moon haar licht op de duisternis en laat die zo verdwijnen. Het resultaat; vier bitterzoete songs waarbij de band niet bang is om eerlijk te zijn over verdriet en eenzaamheid. Het melancholische karakter van de songs wordt versterkt door de grotere rol van de cello. Ook heeft de tweede stem van de zingende bassiste een grotere rol gekregen. In de ‘Woodstock Sessions’ komen vlagen van Daughter, Sigus Rós en The XX voorbij, maar het klinkt bovenal als February Moon.

Vanaf eind januari worden de ‘Woodstock Sessions’ op YouTube achtereenvolgens één voor één de wereld in gebracht. Begin maart zijn de ‘Woodstock Sessions’ in hun geheel op alle streamingdiensten te beluisteren.


Websitehttp://february-moon.nl/

Facebookhttps://www.facebook.com/februarymoonmusic/

YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCRPBg7wZfRDt4UVc332daQg?view_as=subscriber

Instagramhttps://www.instagram.com/februarymoonmusic/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.