Second December – Dear E [Video+Single]

Second December is een alt. rock / indie band waarvan de leden elkaar vele jaren zijn misgelopen en zich hebben beholpen met one night stands en andere kansloze relaties. En nu hebben ze elkaar eindelijk gevonden!

Second December is ontstaan in de roemruchte Katzwijm / Next to Jaap studio in Voorhout, welke als oefenruimte dient als er niet wordt opgenomen. Achtergrond en muzikale voorkeuren van de bandleden liggen ver uiteen wat tot een interessante mix leidt van post punk, new wave, britpop grunge en singer songwriter, maar ook leidt tot verhitte discussies. Second December‘s stijl laat zich het best omschrijven als alt./indie rock waarin je met een beetje fantasie invloeden van bijvoorbeeld Artic Monkeys, The National, Turin Brakes, Wilco, Bowie, the Cure of Smashing Pumpkins zou kunnen horen …

“Dear E.”-EP

In 2017 werden met Maurice – die zich dan net bij Second December heeft aangesloten – 3 nummers opgenomen die op de “Dear E”-EP zijn uitgebracht. De “Dear E”-EP is beschikbaar op streaming services zoals SpotifySoundclound of Bandcamp en kan gratis worden gedownload van de band’s website seconddecember.nl.

Animated video

Van het titelnummer “Dear e.” is in november 2017 een volledig geanimeerde videoclip uitgebracht.  De videoclip is gemaakt door illustratrice Gemma Pauwels o.a. bekend van haar werk voor de VPRO en Trouw. De video is een interpretatie van de tekst ‘Dear E’. ‘Dear E’ gaat over een excuus brief aan onze planeet voor het laten mislukken van een relatie. De donkere sfeer van ‘Dear E’ met het explosieve einde wordt in de video vertolkt door de reis van de mens door de aarde op weg naar een eindpunt zonder weg terug.

Winter 2017 en (nu) verder

Na de EP release heeft de band zich gericht op optredens en is inmiddels druk bezig met schrijven voor een eerste volledig album. De band laat zich daarbij inspireren door maatschappelijk relevante thema’s. Waar “Dear E” over de relatie mens/aarde gaat, is het nieuwe “Home Life Hell” geïnspireerd door #metoo en gaat bijvoorbeeld het nummer “Bob Meck” over wapenhandel en -bezit. Anderzijds gaat het uptempo “Villa” gewoon over Pippi Langkous.

Op de EP waren de nummers compleet geschreven en af voordat Maurice zich als zanger bij Second December voegde. Sindsdien is een deel van het nieuwe werk (mede-) geschreven door Maurice wat een interessante wending geeft aan de stijl van Second December. Kom dat live zelf zien!

Band:

Second December bestaat uit

  • Ad Zwart: lead gitaar
  • Louis Hellendoorn: bass
  • Damian v/d Erve: drums
  • Maurice v/d Geest: zang & gitaar

De bandleden komen uit Leiden, Zoetermeer, Sassenheim & Berkel en Rodenrijs.

Advertenties

One thought on “Second December – Dear E [Video+Single]”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.