LoburgLive presents: Non-Alignment Pact

Non-Alignment Pact had een nummer 1 hit in de FTM Top 100 en momenteel staan ze voor de 2e week op nummer 1 in de IndieChart van Indie XL. De band heeft daarmee een hit te pakken. Modern Times is dan ook een track die je moet horen en in je playlist moet hebben staan. Op 12 januari zijn ze in Loburg Wageningen live te bewonderen en spelen ze o.a. Modern Times.

Non-Alignment Pact werpt met zijn moderne mix van melodieuze darkwave en ruwe post-punk een sombere blik op de tijdgeest. Dit vertaalt de band naar energieke songs, waarin soms depressieve wave, soms de woede en wanhoop van punk overheerst

MODERN TIMES is een reactie op de tijdgeest, die volgens de band het best kan worden gekenschetst als: somber. De huidige samenleving heeft op sommige individuen uitwerkingen als depressie, wanhoop en woede en daarover gaat ook de tekst van het nummer. De band speelt een moderne mix van melodieuze darkwave en ruwe postpunk als vertaling van hun sombere kijk op de tijdgeest.

De single is afgelopen juni opgenomen in de White Noise Studio in Winterswijk door Marlon Wolterink (MrMunchkinMeglamancha) en Freek Philippi (Fruit of the Original SinMeglamancha) die het nummer ook produceerde. In augustus werd de bijbehorende videoclip opgenomen in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen met Martijn Fincke.

Afgelopen jaar verscheen het debuutalbum van de band met de opvallende naam “////” dat goed werd ontvangen door binnen- en buitenlandse media. Vooral in de Vlaamse wavescene bleef de muziek niet onopgemerkt met als gevolg optredens op de festivals Judgement Fest en De Gentse Feesten. Maar ook de Nederlandse podia worden regelmatig bespeeld, zo stond Non-Alignment Pact afgelopen jaar onder andere in Grenswerk in Venlo en PopEi in Eindhoven en verzorgden zij in De Pul in Uden het voorprogramma van China Crisis.

Non-Alignment Pact is opgericht in 2012 en bestaat uit Martijn Huijgen (zang, synthesizer, gitaar), Ger Hermsen (gitaar), Tjaco van Cromvoirt (drums) en Marcus Fressmann (bas).

https://www.facebook.com/events/1783113571981307/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.