Bandswipen met 2B@ Zes podia bieden bands bovenregionale bekendheid!

Café Bel Air in Breda, Patronaat Café in Haarlem, Podiumcafé De Vorstin in Hilversum en nu ook Café Trianon in Nijmegen & Steck Poppodium Delft. Ze bieden bands uit elkaars’ steden een plek om zich aan een nieuw publiek te presenteren. Het aantal podia dat meedoet met 2B@ ‘network of bands’ staat daarmee al op zes!  Willemeen in Arnhem sloot zich al eerder aan bij het initiatief van ZEAL online.

Bands die een nieuw publiek zoeken moeten doorgaans een heel erg lange adem hebben. Ze spelen meestal in de eigen stad op podia waarvan de beheerders weten wie ze in huis halen. Soms gaat een groep ergens anders naartoe voor een optreden, maar heel ver is dat zelden. Want hoe verder van huis, hoe minder een beheerder over de band weet en hoe moeilijker hij het aantal bezoekers (en omzet) kan inschatten. ‘Wereldberoemd’ worden in de eigen woonplaats, veel meer zat er tot nog toe niet in…

Bandswipe

Dat is anders sinds 2B@ werk maakt van ‘bandswipen’. Bands van ‘hier’ spelen dan net zo makkelijk ‘daar’ alsof ze in de eigen buurt optreden. Het levert bands een grotere schare fans op dan slechts die vrienden en familie die al zó vaak meegaan dat ze het repertoire al beter kennen dan de bandleden zelf…   En hoe bekender de muzikanten hoe groter het publiek dat komt luisteren…band en zaal profiteren er dan beiden van.

Meedoen

Zes podia doen inmiddels mee met het initiatief.  Voortrekkers Paardcafé in Den Haag en Willemeen in Arnhem waar het allemaal begon zijn nu aangevuld met Trianon in Nijmegen, café Bel Air in Breda, Patronaat Café in Haarlem en Podiumcafé De Vorstin in Hilversum. En dit is nog maar het begin, want het moet wel heel raar lopen willen niet nog meer zalen mee willen doen.

Lijst

Zo werkt het: bands melden zich aan in een online lijst van hun eigen stad en kunnen in de andere steden (lijsten) zoeken naar een goede ‘match’.  De lijsten kunnen gevonden worden met de 2B@ APP  en wanneer er een ‘match’ is kan deze aangemeld via info@zeal.onl.

Trianon heeft tot de zomer maandelijkse 2B@ avonden ingepland, waar de ‘eigen’ Nijmeegse bands met ‘vreemde’ bands hun optredens kunnen doen, gecombineerd met een optreden in de andere stad. Bands hoeven alleen maar de ideale ‘match te vinden in de 2B@ bandlijsten, dus deze kerstvakantie kan goed besteed worden!  Goed ‘swipen’ voor een ‘match’ deze feestdagen!

QR code B@ app

 

 

2 gedachten over “Bandswipen met 2B@ Zes podia bieden bands bovenregionale bekendheid!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.