Smoking Alaska: FTM Top Music heeft ons altijd erg gesteund en als relatief onbekende indie band is het support zoals dit dat ons nog enthousiaster maakt om onze muziek te presenteren aan de buitenwereld.

De komende weken hadden we een aantal leuke korte interviews met de artiesten die hoog in de jaarlijsten van FTM Top Music voorkomen. Zo spraken we o.a. Snow Coats, Foxlane &  The Last Element en nog veel meer. De jaarlijsten zijn klaar, de FTM Top 20 – Albums/EP’s & FTM Top 30 – Artists & FTM Top 200 – The Best Tracks – 2017.  Een overzicht van alles uit 2017 kun je hier vinden. Vandaag spreken we met de nummer 1 uit de FTM Top 200 – 2017.

We spraken met Smoking Alaska over Into Motion en de plannen voor 2018:

De heren brengen je dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 4 jaar actief en heeft nu al een flink repetoire achter de hand.

In de maand oktober van het jaar 2012 richtten Thijs, Frank en Wiebe de band Down Under op. Ze wisten na één maand meteen al een talentenjacht te winnen. Volgens de jury en de kranten gaven de potentiële mogelijkheden de doorslag. Hierna stond het een paar maanden stil. Een aantal maanden later, is er veel veranderd. In februari van het jaar 2013 kwam Alex de band versterken als zanger.

FTM Top Music ontmoet de heren meer dan 4 jaar geleden en hebben inmiddels een mooie lijst van tracks en de EP in onze charts een groot succes, we zagen ze regelmatig live en dit jaar scoren ze de beste track van het jaar. Into Motion en we spraken daarom de heren over dit succes en de toekomst.

Allereerst willen we From the Mountain Top Music Entertainment ontzettend bedanken voor het kiezen van Into Motion als Song van het jaar!

From the Mountain Top Music heeft ons altijd erg gesteund en als relatief onbekende indie band is het support zoals dit dat ons nog enthousiaster maakt om onze muziek te presenteren aan de buitenwereld.

Waar gaat Into Motion over?

In essentie gaat Into Motion over het verspillen van tijd. Het is makkelijk om grootse plannen te maken maar het is een heel ander ding om ze ook daadwerkelijk uit te voeren.

Veel mensen kennen vast wel het gevoel van in een sleur komen vast te zitten of gewoon niet de energie te hebben om nieuwe dingen te proberen waardoor je je tijd als het ware laat wegslijten. Ik zelf heb dat gevoel in ieder geval wel gehad, vooral in de periode waarin Into Motion geschreven werd en daar komt de tekst vandaan.

Doordat we de muziekvideo zelf gemaakt hebben konden we dit concept ook heel goed hierin doorvoeren. We zijn nu ook bezig met de voorbereidingen van een nieuwe clip, voor een nieuwe single die we een tijdje geleden hebben opgenomen. Doordat we de video zelf produceren moet het allemaal gebeuren in de weinige vrije tijd die we hebben, waardoor het allemaal wat lang duurt. Maar het komt er echt aan in het begin van 2018!

Wat gaat er in 2018 gebeuren?

We hebben een hele hoop nummers die we zouden willen opnemen en daarbij schrijven we ook steeds meer erbij waardoor deze stapel alleen maar hoger wordt. We hopen dat de nieuwe single genoeg aanslaat om ons kansen te bieden om nog meer nummers te kunnen opnemen.

In de tussentijd blijven we zoveel mogelijk optreden en hopen we in 2018 nog een groter publiek te kunnen bereiken met onze muziek. Dankjewel voor alle positieve reacties op Into Motion. We hebben grote plannen voor 2018 dus blijf ons in de gaten houden!!

http://www.smokingalaska.com/

STREAM

Advertenties

2 gedachten over “Smoking Alaska: FTM Top Music heeft ons altijd erg gesteund en als relatief onbekende indie band is het support zoals dit dat ons nog enthousiaster maakt om onze muziek te presenteren aan de buitenwereld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.