2B@ met Valice & Smoking Alaska: Meezingen en dansen dat is wat we kunnen met Valice. Smoking Alaska is klaar voor meer grote podia.

Bewegen is gezond en dat kon in de Willemeen gisteravond. De nieuwste editie van 2B@ vond gisterenavond plaats. Het band-uitwisselingsproject opgestart is een initiatief om onder muzikanten en bands de bekendheid met de ‘muziekscene’ in een andere stad groter te maken, en daarmee de mogelijkheid om daar optredens te vinden te verbeteren. Dit uitwisselingsproject resulteerde in maandelijkse optredens van diverse bands bij Willemeen in Arnhem en het Paardcafé in Den Haag. Op het podium stonden Valice en Smoking Alaska.

Willemeen had al wat mensen voor de deur voordat de zaal open mocht gaan, ondertussen heeft Smoking Alaska zijn fans meegenomen. Eenmaal toen de deur openging liep het binnen. In het café van Willemeen stonden de instrumenten klaar en liepen er steeds meer mensen binnen. En zo was het café gezellig druk om te genieten van deze bands.

Valice uit Den Haag e.o. mocht de avond openen. De band met gitarist Jos, basgitarist Tim en drummer Gilbert, maar daarvoor staan de 2 frontvrouwen Willeke & Tess op de keyboards. Overigens pakken die beide ook de gitaar er graag bij een aantal nummers bij.

Valice is het mooie meisje dat je niet durft te benaderen maar je weet niet zo goed waarom. Ze is vriendelijk en uitnodigend maar je voelt dat ze een duistere kant verbergt. Ze luistert naar The Pierces, Hooverphonic en U2. Ze schrijft zelf liedjes die je laten dansen en meezingen, maar tegelijkertijd ook de donkere kanten van het bestaan bezingen.

Precies dat is wat je ziet, de eerste nummers even inspelen, maar de stemmen van Willeke en Tess gaan moeizaam in elkaar over of samen zingen ze dan ook vol enthousiasme de liedjes. Dat enthousiasme brengen ze over aan publiek en zo nemen ze je mee op de setlist te ontcijferen. Middels plaatsjes hebben ze de titels van de tracks opgehangen. De één wat makkelijker de ander wat moeilijker. Ontcijferen van de tracks blijkt nog lastiger dan je dacht en soms lijkt de titel er bijna op.

Meezingen en dansen dat is wat we kunnen met Valice! De afgelopen maanden heeft de band in stilte gewerkt aan festivalwaardig repertoire en stiekem alvast een paar try outs gespeeld. Binnenkort duikt de band de studio in voor haar eerste EP, tevens komt er een single en video aan.

De eerste keer dat FTM Top Music Smoking Alaska mocht ontmoeten was in Willemeen Café tijdens Showcase van Popsport Gelderland. Op  15 september 2013 (ja, we hebben het even opgezocht) toen samen met de bands die we ook kennen Bandexperience (The Aron & Florian Bevelander Bandexperience) & Taveneer (The Lighthouse) zagen we Wiebe, Thijs, Alex & Frank voor de eerste keer.

Jaren en vele live optredens later gaat het lekker. Zo stonden ze al op Huntenpop afgelopen jaar, brachten ze een EP uit en afgelopen jaar kon je genieten van Into Motion als single die dit jaar uitkwam.

De fans o.a. bandleden van Frank’s andere band Snow Coats (binnenkort ook een interview hier op FTM Top Music) in publiek, maar ook de vaste trouwe fans en vrienden waren op dit optreden afgekomen. FTM Top Music kan ook zeggen dat dit optreden weer een feest was. Met natuurlijk de knaller van een opening Into Motion. En daarmee zetten ze de toon voor de rest van de show, bekende nummers komen voorbij, maar natuurlijk ook nieuw werk.

De jongens kennen elkaar, dat is te zien en te horen op het podium. Een gitaar die kapot is, ach dan een ander nummer die ze gewoon ter vervanging er in gooien. Geen probleem.

Live blijf je genieten en kijken naar elk bandlid. Wat is het dat genieten dan precies? Het drumwerk van Wiebe, een gitaarsolo van Thijs, de nog steeds prachtige en bijzondere stem van Alex of is het Frank die met zijn basgitaar zijn volledige speelplek benut?

De tracks “Into Motion” staat staat dit jaar hoog in de beste tracks van de FTM Top 200 over 2017 die we aankomende maandag starten. Nieuwsgierig waar Into Motion zal eindigen? Volg FTM via de diverse sociale media kanalen. Nieuwe single komt er weer aan. Binnenkort een interview hier bij FTM Top Music met de heren over het succes van 2017 en de toekomstplannen.

Huntenpop hadden ze al, maar nu zijn ze klaar voor meer!! Smoking Alaska is klaar voor meer grote podia!

De volgende editie van 2B@:

Den Haag op 4 januari en Arnhem op 13 januari 2018 met:

Mother Bass & Crashing Bats.

Advertenties

One thought on “2B@ met Valice & Smoking Alaska: Meezingen en dansen dat is wat we kunnen met Valice. Smoking Alaska is klaar voor meer grote podia.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.